| 
                
                
  
 
Institutional Repository of Polissia National University >
 
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
 
204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва >
 
    
        
            
                
                Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
                http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/10887
             | 
         
     
     
    
    
| Название:  | Технологічні особливості виробництва  ферментованих  ковбас в умовах ТОВ «Житомирський м’ясокомбінат» |  
| Другие названия:  | Technological  features  of  production  of  fermented  sausages  in the  conditions  of  LLC  Zhytomyr  Meat  Processing  Plan |  
| Авторы:  | Сьома, О. М. Soma, O. |  
| Ключевые слова:  | якість ковбас quality of sausages технологічна схема виробництва  сирокопчених  ковбасних виробів technological scheme of production of  fermented sausages  products смак taste запах smell масова частка  вологи mass fraction of moisture кухонної  солі salt білку protein бактеріальне обсіменіння bacterial contamination стартові культури starter cultures |  
| Дата публикации:  | 2020 |  
| Издатель:  | Поліський національний університет |  
| Библиографическое описание:  | Сьома О. М. Технологічні особливості виробництва  ферментованих ковбас в умовах ТОВ «Житомирський м’ясокомбінат» : кваліфікаційна робота : спец. 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» / Поліський нац. ун-т, каф. технологій перероб. та якості продукції тваринництва ; наук. кер. Трохименко В. З. – Житомир, 2020. – 44 с. |  
| Аннотация:  | У  кваліфікаційній  роботі представлені результати  досліджень  щодо технологічних особливостей виробництва  ферментованих  (сирокопчених) ковбасних виробів в  умовах  ТОВ  «Житомирський  м’ясокомбінат». Проведені 
дослідження щодо доцільності застосування у виробництві  ферментованих ковбас стартових культур, а саме препарату  Bactoferm  F-1.  За  результатами дослідження використання стартової культури  Bactoferm  F-1  призводить  до зменшення кількості небажаної мікрофлори у дослідних зразках, порівняно з 
контрольними зразками. Отже, дані дослідження вказують на доцільність використання  стартової культури Bactoferm F-1 у виробництві ферментованих ковбас з метою покращення показників безпеки готових продуктів щодо мікробіальної стійкості готових ковбасних виробів. The results of researches on technological peculiarities of production of fermented sausages  products in conditions of  «Zhytomyr meat-packing»  plant are 
presented in the paper. Studies have been conducted on the feasibility of using in the 
production of raw fermented sausages starter cultures, namely the drug Bactoferm F-
1. According to the results of the study of the use of starter culture Bactoferm F-1 
leads to a decrease in the amount of unwanted microflora in the test samples, 
compared with control samples. Therefore, these studies indicate the feasibility of 
using Bactoferm F-1 starter culture in the production of  fermented sausages  to 
improve the safety performance of finished products with respect to the microbial 
stability of finished sausage products. |  
| URI:  | http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/10887 |  
| Располагается в коллекциях: | 204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва
  |  
  
    
    
     
    
    
    Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены. 
                    
                      
                 |