DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/16688

Название: Порівняльна оцінка якості м’яса кролів різних порід, вирощених в умовах присадибного господарства
Другие названия: Comparative evaluation of the meat quality of rabbits of different breeds grown in homestead conditions
Авторы: Шикера, А. О.
Shikera, A.
Ключевые слова: кролівництво
rabbit breeding
кролі
rabbits
порода
breed
Дата публикации: 2024
Издатель: Поліський національний університет
Библиографическое описание: Шикера А. О. Порівняльна оцінка якості м’яса кролів різних порід, вирощених в умовах присадибного господарства : кваліфікаційна робота : спец. 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» / Поліський нац. ун-т, каф. технологій виробництва, переробки та якості продукції тваринництва ; наук. кер. Лісогурська О. В. – Житомир, 2024. – 37 с.
Аннотация: У результаті проведених досліджень встановлено, що якість та забійний вихід м’яса кролів залежить від породи. За результатами дегустаційної оцінки найкращим виявилися м'ясо кролів породи білий велетень і бульйон з нього, які отримали найвищий бал – 5,0. У породи білий велетень забійний вихід м’яса у віці 135 днів на 1% більший, ніж у сірого велетня та на 3% − ніж у бельгійського фландра. Тому, з метою отримання кролятини високої якості та найбільшого приросту на одиницю використаних кормів у господарстві доцільного розводити кролів породи білий велетень, забій яких проводити у віці 135 діб.
As a result of the conducted research, it was established that the quality and slaughter yield of rabbit meat depends on the breed. According to the results of the tasting evaluation, the meat of white giant rabbits and its broth were the best, which received the highest score - 5.0. In the white giant breed, the slaughter yield of meat at the age of 135 days is 1% higher than that of the gray giant and 3% higher than that of the Belgian Flanders. Therefore, in order to obtain high-quality rabbit meat and the largest increase per unit of feed used in the farm, it is advisable to breed white giant rabbits, which are slaughtered at the age of 135 days.
URI: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/16688
Располагается в коллекциях:204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Shikera_AO_KR_204_2024.pdf1,14 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет