|
Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/16830
|
Название: | Технологічні аспекти годівлі дійних корів в умовах ПСП «Полісся – С» Бердичівського району Житомирської області |
Другие названия: | Technological aspects of feeding dairy cows in the conditions of the "Polyssya - S" PSP of the Berdychiv district of the Zhytomyr region |
Авторы: | Коваль, А. О. Koval, O. |
Ключевые слова: | утримання maintenance годівля feeding роздій separation розпал initiation спад лактації decline of lactation потреба в кормах need for fodder |
Дата публикации: | 2024 |
Издатель: | Поліський національний університет |
Библиографическое описание: | Коваль О. А. Технологічні аспекти годівлі дійних корів в умовах ПСП «Полісся – С» Бердичівського району Житомирської області : кваліфікаційна робота : спец. 204 «Технологія виробництва та технологія переробки продукції тваринництва» / Поліський нац. ун-т, каф. годівлі, розведення тварин та збереження біорізноманіття ; наук. кер. Мамченко В. Ю. – Житомир, 2024. – 25 с. |
Аннотация: | У роботі приведені технологічні аспекти годівлі корів в приватному підприємстві. Основний вид діяльності це вирощування зернових культур, бобових культур і насіння олійних культур, розведення корів молочних порід, розведення свиней, допоміжна діяльність у рослинництві. Поголів'я
великої рогатої худоби за останні три роки суттєво не змінилося. А саме, якщо в 2021 р. в господарстві налічувалось 140 голів ВРХ, то в 2023 р. їх чисельність збільшилась до 160 голів. В тому числі корів молочного
напрямку продуктивності відповідно в порівнянні з 2021 р., що становило 98, налічується 106 голів. Вихід телят на 100 корів – 87 голів. При аналізі раціонів годівлі за періодами виробничого циклу було встановлено, що вони відповідають загально прийнятій структурі. Дійних корів годують двічі на добу, напування з автонапувалок. Процес доїння відбувається за допомогою
переносних доїльних відер. The work presents the technological aspects of feeding cows in a private enterprise. The main type of activity is the cultivation of grain crops, leguminous crops and oilseeds, breeding of dairy cows, breeding of pigs, auxiliary activities in crop production. The number of cattle has not changed significantly over the past three years. Namely, if in 2021 there were 140 heads of cattle in the farm, then in 2023 their number increased to 160 heads. Including dairy cows, productivity, respectively, in comparison with 2021, which was 98, there are 106 heads. The yield of calves per 100 cows is 87 heads. When analyzing feeding rations by periods of the production cycle, it was established that they correspond to the generally accepted structure. Dairy cows are fed twice a day, watered from automatic waterers. The milking process takes place with the help of portable
milking buckets. |
URI: | http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/16830 |
Располагается в коллекциях: | 204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|