DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Інститути, факультети та підрозділи університету >
Факультети >
Ветеринарної медицини та тваринництва >
Кафедра біоресурсів, тваринництва та аквакультури >
Статті >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/17467

Название: Методика викладання дисципліни «Технологія виробництва молока та яловичини»
Другие названия: Of methodology and teaching the subject «Technology of milk and beef production»
Авторы: Ковальчук, І. В.
Kovalchuk, I.
Ковальчук, І. І.
Kovalchuk, I.
Слюсар, М. В.
Sliusar, M.
Васильев, Р. О.
Vasyliev, R.
Ключевые слова: скотарство
cattle breeding
технологія виробництва
technology of production
компетентності
competence
знання
knowledge
методика
methodology
Дата публикации: 2020
Издатель: Ніжинський державний університет імені Миколи Гоголя
Библиографическое описание: Методика викладання дисципліни «Технологія виробництва молока та яловичини» / І. В. Ковальчук, І. І. Ковальчук, М. В. Слюсар, Р. О. Васильєв // Наукові записки. Сер. Психолого-педагогічні науки. – 2020. – № 3. – С. 71–82.
Аннотация: Розвиток скотарства, як галузі тваринництва у багатьох аспектах залежить від рівня підготовки фахівців аграрних підприємств. За таких умов зростає значення професійної компетентності спеціаліста, яка ґрунтується на його ефективній адаптації до умов виробництва, знаннях та вміннях, готовності до виробничих ризиків. Метою даної роботи є обґрунтування методичних підходів щодо розробки навчальної програми і викладання дисципліни «Технологія виробництва молока та яловичини». Предметом роботи є компетентності Стандарту вищої освіти України першого (бакалаврського) рівня спеціальності 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва». У публікації розкрито перелік наступних завдань: зазначено роль дисципліни «Технологія виробництва молока та яловичини» в освітньому процесі; розкрито суть професійних компетент-ностей у підготовці майбутніх фахівців; запропоновано систему та критерії оцінювання навчальних досягнень студентів; подано методичні підходи до виконання курсового проєкту. У процесі засвоєння дисципліни, у бакалаврів повинні бути сформовані вміння творчо застосовувати отримані знання для вирішення конкретних практичних завдань, здатність до самостійного аналізу виробничих ситуацій, пошуку, прийняття раціональних і ефективних управлінських рішень у технології виробництва продукції скотарства. При цьому має бути відпрацьована здатність забезпечення такого рівня організації і управління виробництвом, яка дозволить досягти високої продуктивності за мінімальних виробничих витрат, збереженні здоров'я тварин і уникненні екологічних ризиків. В процесі діяльності передбачається вивчення перспектив розвитку галузі скотарства; основних напрямків і шляхів удосконалення господарсько-корисних ознак і продуктивних якостей худоби; прогресивних енергоощадних технологій і оптимізації технологічних процесів; засвоєння прийомів і методів удосконалення управління галуззю.
The cattle breeding development depends on the level of agrarian specialists preparation in many aspects. The value of professional competence based on his effective adaptation to the terms of production, grows on such conditions, knowledge and abilities, readiness to the production risks. The aim of this work is a rationale for methodological approaches to development of on-line tutorial and teaching the subject «Technology of milk and beef production». The focus of the work is the competences of Standard of higher education of Ukraine, the first (bachelor) level, specialization 204 «Technologies of production and processing of stock-raising products». The list of the tasks is presented in the publication: the role of discipline «Technology of milk and beef production» is marked in an educational process; essence of professional competences is exposed for preparation of the specialists in this sphere; the system and criteria to evaluate the educational achievements of the students are offered; the methodological approaches to implementation of the course project are given. In the process of discipline mastering, creative abilities to apply knowledge gained into problem solving tasks must be formed for bachelors, capacity for self-examination, research work, making rational and effective administrative decisions in the technology of cattle breeding production are also must be formed. Thus there must be exhaust ability of providing of such level of organization and production management, that will allow to attain a high yield at minimum productive charges, maintenance of the animal health and avoidance of ecological risks. In the process of activity the study of prospects of development of cattle breeding industry, basic directions and ways of improvement of economic-useful signs and cattle productive quality, progressive energy-saving technologies and optimization of technological process, mastering methods and techniques for management industry improvement is envisaged.
URI: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/17467
ISSN: 2522-1736
Располагается в коллекциях:Статті

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
NZNDU_2020_3_71-82.pdf444,15 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет