DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
208 – Агроінженерія >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/17590

Название: Удосконалення технології вирощування салатів та пряних трав за гідропонною технологією шляхом удосконалення промислових «салатних» ліній
Другие названия: Improvement of the technology for growing lettuces and herbs using hydroponic technology through the enhancement of industrial "salad" lines
Авторы: Гетьман, В. О.
Hetman, V.
Ключевые слова: гідропонна технологія
hydroponic technology
салати
lettuces
пряні трави
herbs
промислові «салатні» лінії
industrial "salad" lines
автоматизація
automation
система живлення
nutrition system
продуктивність
productivity
якість продукції
product quality
Дата публикации: 2025
Издатель: Поліський національний університет
Библиографическое описание: Гетьман В. О. Удосконалення технології вирощування салатів та пряних трав за гідропонною технологією шляхом удосконалення промислових «салатних» ліній : кваліфікаційна робота : спец. 208 «Агроінженерія» / Поліський нац. ун-т, каф. агроінженерії та технічного сервісу ; наук. кер. Міненко С. В. – Житомир, 2025. – 43 с.
Аннотация: Кваліфікаційна робота присвячена удосконаленню технології вирощування салатів та пряних трав за гідропонною технологією шляхом вдосконалення промислових «салатних» ліній. У роботі проаналізовано сучасні методи гідропонного вирощування, виявлено основні недоліки існуючих «салатних» ліній та запропоновано інноваційні рішення для підвищення їхньої ефективності. Розроблені рекомендації включають оптимізацію конструкції ліній, покращення системи живлення рослин, впровадження автоматизованих систем контролю та моніторингу. Результати дослідження підтверджено експериментальними даними та можуть бути використані в агропромисловому комплексі для підвищення продуктивності та якості продукції.
This qualification work is dedicated to improving the technology of growing lettuces and herbs using hydroponic technology through the enhancement of industrial "salad" lines. The work analyzes modern methods of hydroponic cultivation, identifies the main shortcomings of existing "salad" lines, and proposes innovative solutions to increase their efficiency. The developed recommendations include optimizing the design of the lines, improving the plant nutrition system, and implementing automated control and monitoring systems. The research results are confirmed by experimental data and can be used in the agro-industrial complex to increase productivity and product quality.
URI: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/17590
Располагается в коллекциях:208 – Агроінженерія

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Getman_V.O._KR_208_2025.pdf1,31 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет