DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/17594

Название: Ефективність відбору корів-первісток за живою масою та габаритами тулуба у стаді ДП «ДГ «Рихальське» Житомирської області
Другие названия: Efficiency of selection of first-born cows by live weight and body dimensions in the herd of the State Enterprise "Rykhalske" of the Zhytomyr region
Авторы: Павлюк, О. М.
Pavlyuk, O.
Ключевые слова: жива маса
live weight
габаритні розміри
overall dimensions
екстер’єр і конституція
exterior and constitution
молочна продуктивнiсть
milk productivity
відтворна здатність
reproductive ability
економiчна ефективність
economic efficiency
Дата публикации: 2025
Издатель: Поліський національний університет
Библиографическое описание: Павлюк О. М. Ефективність відбору корів-первісток за живою масою та габаритами тулуба у стаді ДП «ДГ «Рихальське» Житомирської області : кваліфікаційна робота : спец. 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» / Поліський нац. ун-т, каф. біоресурсів, тваринництва та аквакультури ; наук. кер. Кобернюк В. В. – Житомир, 2025. – 32 с.
Аннотация: Проведена порівняльна оцінка двох методів непрямого відбору корів - за живою масою і за габаритними розмірами. Встановлено, що із збільшенням живої маси та підвищенням габаритних розмірів корів покращується їх молочна продуктивність при погіршенні відтворної здатності. Ефективнішим є розподіл корів на групи за габаритними розмірами (крупні, середні, дрібні), оскільки він дає можливість отримати більш контрастну різницю між групами за усіма господарсько-корисними ознаками. Так, крупні корови, відібрані названим методом, переважали дрібних за надоєм на 1719 кг, за продукцією молочного жиру і білка на 121,1 кг.
A comparative assessment of two methods of indirect selection of cows was carried out - by live weight and by overall dimensions. It was established that with an increase in live weight and overall dimensions of cows, their milk productivity improves with a deterioration in reproductive ability. The division of cows into groups by overall dimensions (large, medium, small) is more effective, since it makes it possible to obtain a more contrasting difference between the groups by all economically useful characteristics. Thus, large cows selected by the mentioned method outperformed small ones in milk yield by 1719 kg, in milk fat and protein production by 121.1 kg.
URI: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/17594
Располагается в коллекциях:204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Pavlyuk_OM_KR_204_2025.pdf544,39 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет