|
Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/17594
|
| Название: | Ефективність відбору корів-первісток за живою масою та габаритами тулуба у стаді ДП «ДГ «Рихальське» Житомирської області |
| Другие названия: | Efficiency of selection of first-born cows by live weight and body dimensions in the herd of the State Enterprise "Rykhalske" of the Zhytomyr region |
| Авторы: | Павлюк, О. М. Pavlyuk, O. |
| Ключевые слова: | жива маса live weight габаритні розміри overall dimensions екстер’єр і конституція exterior and constitution молочна продуктивнiсть milk productivity відтворна здатність reproductive ability економiчна ефективність economic efficiency |
| Дата публикации: | 2025 |
| Издатель: | Поліський національний університет |
| Библиографическое описание: | Павлюк О. М. Ефективність відбору корів-первісток за живою масою та габаритами тулуба у стаді ДП «ДГ «Рихальське» Житомирської області : кваліфікаційна робота : спец. 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» / Поліський нац. ун-т, каф. біоресурсів, тваринництва та аквакультури ; наук. кер. Кобернюк В. В. – Житомир, 2025. – 32 с. |
| Аннотация: | Проведена порівняльна оцінка двох методів непрямого відбору корів - за живою масою і за габаритними розмірами. Встановлено, що із
збільшенням живої маси та підвищенням габаритних розмірів корів покращується їх молочна продуктивність при погіршенні відтворної здатності. Ефективнішим є розподіл корів на групи за габаритними розмірами (крупні, середні, дрібні), оскільки він дає можливість отримати більш контрастну різницю між групами за усіма господарсько-корисними
ознаками. Так, крупні корови, відібрані названим методом, переважали дрібних за надоєм на 1719 кг, за продукцією молочного жиру і білка на 121,1 кг. A comparative assessment of two methods of indirect selection of cows was carried out - by live weight and by overall dimensions. It was established that with an increase in live weight and overall dimensions of cows, their milk productivity improves with a deterioration in reproductive ability. The division of cows into groups by overall dimensions (large, medium, small) is more effective, since it makes it possible to obtain a more contrasting difference between the groups by all economically useful characteristics. Thus, large cows selected by the mentioned method outperformed small ones in milk yield by 1719 kg, in milk fat and protein production by 121.1 kg. |
| URI: | http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/17594 |
| Располагается в коллекциях: | 204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|