DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/17599

Название: Крафтове виробництво м’яких розсільних сирів в умовах ФОП "Тарасюк О. М." Хмельницької області
Другие названия: Craft production of soft brine cheeses in the conditions of the FOP "Tarasyuk O. M." Khmelnytskyi region
Авторы: Біліченко, К. Б.
Bilichenko, K.
Ключевые слова: розсільний сир
brine cheese
бактеріальні закваски
bacterial starter cultures
сичужний фермент
rennet
хлорид кальцію
calcium chloride
Дата публикации: 2025
Издатель: Поліський національний університет
Библиографическое описание: Біліченко К. Б. Крафтове виробництво м’яких розсільних сирів в умовах ФОП "Тарасюк О. М." Хмельницької області : кваліфікаційна робота : спец. 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» / Поліський нац. ун-т, каф. біоресурсів, тваринництва та аквакультури ; наук. кер. Ковальчук Т. І. – Житомир, 2025. – 29 с.
Аннотация: Виходячи з результатів досліджень встановлено, що сулугуні показав найвищі органолептичні якості та нижчі мікробіологічні ризики, що робить його перспективним для крафтового виробництва. Фета вирізняється високою вологістю і солоністю, підходить для споживання як столовий сир. Бринза — економічно проста у виробництві, має добрий смак, але потребує точного контролю вологості.
Based on the results of the research, it was found that suluguni showed the highest organoleptic qualities and lower microbiological risks, which makes it promising for craft production. Feta is characterized by high moisture and salinity, suitable for consumption as a table cheese. Brynza is economically simple to produce, has a good taste, but requires precise humidity control.
URI: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/17599
Располагается в коллекциях:204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Bilichenko_KB_KR_204_2025.pdf687,08 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет