|
Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/17666
|
| Название: | Аналіз годівлі дійних корів в умовах ДП ДГ «Нова Перемога» Житомирської області |
| Другие названия: | Analysis of Dairy Cow Feeding in the Conditions of SE ARF "Nova Peremoha" of Zhytomyr Oblast |
| Авторы: | Фурманчук, В. О. Furmanchuk, V. |
| Ключевые слова: | корми feed живлення feeding дійні корови dairy cows |
| Дата публикации: | 2025 |
| Издатель: | Поліський національний університет |
| Библиографическое описание: | Фурманчук В. О. Аналіз годівлі дійних корів в умовах ДП ДГ «Нова Перемога» Житомирської області : кваліфікаційна робота : спец. 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» / Поліський нац. ун-т, каф. біоресурсів, тваринництва та аквакультури ; наук. кер. Савчук І. М. – Житомир, 2025. – 37 с. |
| Аннотация: | Аналіз існуючої системи годівлі великої рогатої худоби молочного напряму продуктивності української чорно-рябої молочної породи в умовах господарства виявив недостатній рівень забезпечення тварин повноцінними раціонами, що є одним із ключових лімітуючих факторів реалізації їх генетично зумовленого продуктивного потенціалу. Отримані результати свідчать про
перспективність оптимізації годівлі шляхом збалансування раціонів за усіма необхідними поживними речовинами в оптимальних співвідношеннях як дієвого підходу до підвищення молочної продуктивності.
Отримані в ході дослідження результати мають практичне значення для оптимізації технологічних процесів у галузі молочного скотарства та підвищення ефективності використання наявних кормових ресурсів. The analysis of the existing feeding system for dairy cattle of the Ukrainian Black-and-White Dairy breed in the farm's conditions revealed an insufficient level of providing animals with complete rations, which is one of the key limiting factors in realizing their genetically determined productive potential. The obtained results indicate the promise of feeding optimization through the balancing of rations for all necessary nutrients in optimal ratios as an effective approach to increasing milk productivity.
The results obtained during the research have practical significance for optimizing technological processes in the dairy cattle industry and increasing the efficiency of using available feed resources. |
| URI: | http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/17666 |
| Располагается в коллекциях: | 204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|