DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Інститути, факультети та підрозділи університету >
Факультети >
Економіки та менеджменту >
Кафедра економіки, підприємництва та туризму >
Статті >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/10900

Название: Фізико-географічне районування Правобережного Полісся: перспективи розвитку специфічних видів туризму
Другие названия: Физико-географическое районирование Правобережного Полесья: перспективы развития специфических видов туризма
Physico-geographic distribution of Right Bank Polissya: prospects for development of specialties of tourism
Авторы: Нестерчук, І. К.
Нестерчук, И. К.
Nesterchuk, I.
Ключевые слова: специфічні види туризму
специфические виды туризма
specific types of tourism
гастрономічний туризм
гастрономический туризм
gastronomic tourism
харчування поліщуків
питание полещуков
feeding of polyschuk
фізико-географічне районування
физико-географическое районирование
physical and geographical zoning
Правобережне Полісся
Правобережное Полесье
Right-bank Polissya
Дата публикации: 2018
Издатель: Київський національний університет імені Тараса Шевченка
Библиографическое описание: Нестерчук І. К. Фізико-географічне районування Правобережного Полісся: перспективи розвитку специфічних видів туризму / І. К. Нестерчук // Фізична географія та геоморфологія. – 2018. – Вип. 1 (89). – С. 41–48.
Аннотация: Територія дослідження Правобережного Полісся в даній статті вкрай строката пунктирно можна намітити такі основні завдання: територіальна фізико-географічна диференціація регіону в контексті методології вивчення харчових традицій поліщуків; оцінка території для перспектив практичного управління гастрономічним туризмом в межах об’єднаних територіальних громад. В загальному Поліський край явище не зональне, а його походження пов’язане з палеогеографічними умовами антропогену, тому воно є фізико-географічним краєм зони мішаних лісів Східно-Європейської країни. Причетність географічної науки до вивчення історії харчових відбитків поліщуків в споконвічних ландшафтних ареалах проживання заслуговує детального вивчення. Культура харчування поліщуків очевидно носить ландшафтно-обумовлене споживання їжі в окремих місцевостях. Органічно здорова їжа демонструє як геологічне минуле так і прогнозує систему харчування на сучасному етапі, не звертаючи увагу на темпи урбаністичної культури харчування. За певних обставин та при ускладнення природних умовах гастрономія поліщуків відрізнялася простими гастрономічними маркерами, але не грубими та не досконалими процесами приготування автохтонних страв. Розгляд фізико-географічних передумов формування ресурсів гастрономічного туризму в регіоні сприяв популяризації гастрономічної індустрії в певний ретроспективний період. В Україні туризм був недостатньо розвинений, аж до 1914 року, коли туристичною діяльністю займалось Російське товариство туристів і Польське товариство краєзнавче. Вивчення фізико-географічного районування регіону під кутом гастрономічного туризму наукова площина майже не вивчена. На часі назріває доволі цікава наукова проблематика для території Правобережного Полісся у відбитках харчування поліщуків. Та вагомим фінансовим важелем для розвитку саме об’єднаних територіальних громад мають бути гастрономічні тури в межах споконвічних територій проживання та передачі гастрономічних практик для широкого туристичного загалу.
Территория исследования Правобережного Полесья в данной статье крайне пестрая пунктирно можно наметить следующие основные задачи: территориальная физико-географическая дифференциация региона в контексте методологии изучения пищевых традиций полещуков; оценка территории для перспектив практического управления гастрономическим туризмом в пределах объединенных территориальных общин. Причастность географической науки к изучению истории пищевых отпечатков полещуков в исконных ландшафтных ареалах обитания заслуживает детального изучения. Культура питания полещуков очевидно носит ландшафтно-обусловленные потребления пищи в отдельных местностях. Органично здоровая пища демонстрирует как геологическое прошлое так и прогнозирует систему питания на современном этапе, не обращая внимание на темпы урбанистической культуры питания. При определенных обстоятельствах и при осложненных природных условиях. гастрономия полещуков отличалась простыми гастрономическими маркерами, но не грубыми и не совершенными процессами приготовления автохтонных блюд.
The territory of the study of the Right Bank Polissya in this article is extremely vivid and dotted, it is possible to outline the following main tasks: the territorial physical and geographical differentiation of the region in the context of the methodology of studying the food traditions of the Polischuk; assessment of the territory for the prospects of practical management of gastronomic tourism within the united territorial communities. In general, the Polesie region is not a zonal phenomenon, and its origin is connected with paleogeographic conditions of anthropogeny, therefore it is the physical and geographical edge of the zone of mixed forests of the East European country. The involvement of geographic science in the study of the history of food prints of the Polyschuk in the original landscapes of residence deserves detailed study. The nutrition of the Polischuk apparently bears the landscape-specific consumption of food in certain areas. Organically healthy food demonstrates the geological past and predicts a nutrition system at the present stage without paying attention to the pace of the urban food culture. Under certain circumstances and with the complication of natural conditions, the gastronomy of the Polischuk differed by simple gastronomic markers, but not coarse and not perfect processes for the preparation of autochthonous dishes. The consideration of the physical and geographical preconditions for the formation of gastronomic tourism resources in the region contributed to the popularization of the gastronomic industry in a certain retrospective period. In Ukraine, tourism was underdeveloped, until 1914, when tourism activities were carried out by the Russian Society of Tourists and the Polish Local History Society. The study of physical and geographical regionalization of the region at an angle of gastronomic tourism is almost unknown. At the time there is a rather interesting scientific issue for the territory of the Right-bank Polissya in the reflections of the feeding of the Polischuk. But a significant financial leverage for the development of the united territorial communities is to have gastronomic tours within the boundaries of their original habitats and the transfer of gastronomic practices to a wide tourist community.
URI: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/10900
ISSN: 0868-6939
Располагается в коллекциях:Статті

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
FGTG_2018_1_41-48.pdf324,93 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет