DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Інститути, факультети та підрозділи університету >
Факультети >
Економіки та менеджменту >
Кафедра економіки, підприємництва та туризму >
Статті >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/13080

Название: Ethnic loading of food as a sustainable culture component in the form of physical-geographical, soil and ethnographic zoning of the Right-Bank Polissia
Другие названия: Етнічне навантаження їжі як стійкої культурної компоненти у формі фізико-географічного, ґрунтового і етнографічного зонування Правобережного Полісся
Авторы: Nesterchuk, I.
Нестерчук, І. К.
Osipchuk, A.
Осіпчук, А. С.
Chernyshova, T.
Чернишова, Т. М.
Shevchuk, B.
Шевчук, Б. Л.
Bondarenko, E.
Бондаренко, Е. Л.
Ключевые слова: Right-Bank Polissia
Правобережне Полісся
food
їжа
sustainable component of culture
стійкий компонент культури
gastronomic tourism
гастрономічний туризм
physical-geographical zoning
фізико-географічне районування
soil zoning
районування ґрунту
ethnographic zoning
етнографічне районування
gastronomic map
гастрономічна карта
Дата публикации: 2020
Издатель: University of Oradea, Romania
Библиографическое описание: Ethnic loading of food as a sustainable culture component in the form of physical-geographical, soil and ethnographic zoning of the Right-Bank Polissia / I. Nesterchuk, A. Osipchuk, T. Chernyshova [et al.] // GeoJournal of Tourism and Geosites. – 2020. – Year XIII, vol. 30, № 2. – P. 788–793.
Аннотация: The article deals with the study of food as a sustainable component of culture and the manifestation of certain physical, geo graphical, soil and ethnographic conditions of the Right-Bank Polissia region through the prism of gastronomic tourism. Based on the analysis of analytical works of topographic and statistical content, as well as fiction that are accumulative in nature and based on fa ctual material needed for its generalization about the gastronomy of the region, an information base has been created for further mapping by units of physi cal and geographical zoning. The authors develop a map of gastronomic tourism of the Right-Bank Polissia applying the methods of geoinformation analysis implemented in the environment of geoinformation systems.
Стаття присвячена вивченню їжі як стійкої складової культури та прояву певних фізичних, географічних, ґрунтових та етнографічних умов Правобережного Полісся через призму гастрономічного туризму. На основі аналізу аналітичних робіт топографічного та статистичного змісту, а також художньої літератури, що має накопичувальний характер і на основі фактуального матеріалу, необхідного для його узагальнення про гастрономію регіону, створена інформаційна база для подальшого картографування за одиницями фізико-географічного районування. Автори розробляють карту гастрономічного туризму Правобережного Полісся із застосуванням методів геоінформаційного аналізу, реалізованих в середовищі геоінформаційних систем.
URI: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/13080
ISSN: 2065-1198
Располагается в коллекциях:Статті

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
GTG_2020_30_2_788-793.pdf956,08 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет