| 
Institutional Repository of Polissia National University >
Періодичні видання >
 Вісник  ЖНАЕУ >
 Архів >
 2014, № 2 (42), т. 1 >
 
        
            | Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/2712 |  
 
| Название: | Баланс вологи у сівозмінах з кукурудзою |  | Другие названия: | The balance of moisture in crop rotations with corn for grain |  | Авторы: | Квасніцька, Л. С. Kvasnitska, L.
 |  | Ключевые слова: | кукурудза на зерно corn for grain
 коефіцієнт водоспоживання
 water consumption coefficient
 баланс вологи
 nutritive balance
 п’ятипільна сівозміна
 fivecourse rotation
 |  | Дата публикации: | 2014 |  | Издатель: | Житомирський національний агроекологічний університет |  | Библиографическое описание: | Квасніцька Л. С. Баланс вологи у сівозмінах з кукурудзою / Л. С. Квасніцька // Вісник ЖНАЕУ. – 2014. – № 2 (42), т. 1. – С. 130–135. |  | Аннотация: | Викладено результати досліджень, проведених в довготривалому стаціонарному досліді, спрямованих на визначення впливу сівозмінного чинника та систем удобрення на сумарне водоспоживання та коефіцієнт водоспоживання культур у п'ятипільних сівозмінах з кукурудзою в умовах достатнього зволоження Правобережного Лісостепу. Встановлено, що із збільшенням насичення сівозміни зерновими культурами до 100 %, у т.ч. 40 % кукурудзою на зерно, сумарні витрати вологи на формування 1 т урожаю сухої речовини знижуються на 31 %. За насичення сівозмін високоврожайними культурами підвищується не тільки їх загальна продуктивність, а й ефективніше використовується волога. |  | Описание: | The paper presents the results of the investigations conducted in the long-term experiment aimed determining the effects of the crop rotation factor and fertilizer systems on the overall water consumption and coefficient of water consumption in crop five-course rotations of the sufficient moistening of Right-bank Forest-steppe zone. It has been determined that under the increase in the crop rotation saturation with grain crop up to 100 % (including 40 % of corn for grain) the overall consumption of moisture for obtaining 1 tone of dry substances crop decrease by 31 %. The saturation of nutritive crop rotations with high yield crops results in the increase in not only the overall yielding capacity but in the efficient moisture consumption as well. |  | URI: | http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/2712 |  | Располагается в коллекциях: | 2014, № 2 (42), т. 1 
 |  
 
    
     Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.   |