Institutional Repository of Polissia National University >
Періодичні видання >
Вісник ЖНАЕУ >
Архів >
2014, № 2 (42), т. 1 >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/2712
|
Название: | Баланс вологи у сівозмінах з кукурудзою |
Другие названия: | The balance of moisture in crop rotations with corn for grain |
Авторы: | Квасніцька, Л. С. Kvasnitska, L. |
Ключевые слова: | кукурудза на зерно corn for grain коефіцієнт водоспоживання water consumption coefficient баланс вологи nutritive balance п’ятипільна сівозміна fivecourse rotation |
Дата публикации: | 2014 |
Издатель: | Житомирський національний агроекологічний університет |
Библиографическое описание: | Квасніцька Л. С. Баланс вологи у сівозмінах з кукурудзою / Л. С. Квасніцька // Вісник ЖНАЕУ. – 2014. – № 2 (42), т. 1. – С. 130–135. |
Аннотация: | Викладено результати досліджень, проведених в довготривалому стаціонарному досліді, спрямованих на визначення впливу сівозмінного чинника та систем удобрення на сумарне водоспоживання та коефіцієнт водоспоживання культур у п'ятипільних сівозмінах з кукурудзою в умовах достатнього зволоження Правобережного Лісостепу. Встановлено, що із збільшенням насичення сівозміни зерновими культурами до 100 %, у т.ч. 40 % кукурудзою на зерно, сумарні витрати вологи на формування 1 т урожаю сухої речовини знижуються на 31 %. За насичення сівозмін високоврожайними культурами підвищується не тільки їх загальна продуктивність, а й ефективніше використовується волога. |
Описание: | The paper presents the results of the investigations conducted in the long-term experiment aimed determining the effects of the crop rotation factor and fertilizer systems on the overall water consumption and coefficient of water consumption in crop five-course rotations of the sufficient moistening of Right-bank Forest-steppe zone. It has been determined that under the increase in the crop rotation saturation with grain crop up to 100 % (including 40 % of corn for grain) the overall consumption of moisture for obtaining 1 tone of dry substances crop decrease by 31 %. The saturation of nutritive crop rotations with high yield crops results in the increase in not only the overall yielding capacity but in the efficient moisture consumption as well. |
URI: | http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/2712 |
Располагается в коллекциях: | 2014, № 2 (42), т. 1
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|