Institutional Repository of Polissia National University >
Періодичні видання >
Вісник ЖНАЕУ >
Архів >
2009, № 1 (24) >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/2882
|
Название: | Енергетична оцінка короткоротаційних вузькоспеціалізованих сівозмін Полісся України |
Другие названия: | The energy assessment of Ukrainian Polissya short-term highly specialized crop rotations |
Авторы: | Матвійчук, Б. В. Matviychuk, В. Печериця, К. М. Pecheritsa, К. |
Ключевые слова: | сивозміни Полісся України агроценоз енергетична оцінка |
Дата публикации: | 2009 |
Издатель: | Житомирський національний агроекологічний університет |
Библиографическое описание: | Матвійчук Б. В. Енергетична оцінка короткоротаційних вузькоспеціалізованих сівозмін Полісся України / Б. В. Матвійчук, К. М. Печериця // Вісник ЖНАЕУ. – 2009. – № 1. – С. 329–334. |
Аннотация: | Представлені результати енергетичної оцінки короткоротаційних вузькоспеціалізованих сівозмін Полісся України. Встановлено, що найефективнішим агроценозом у плані накопичення енергії є п’яти- та чотирипільна сівозміна з обов’язковим включенням бобових. Доведено, що застосування мінімальної дози мінеральних добрив як окремо, так і у поєднанні з органічними збільшують показники Кее у 1,4–1,6 раза. |
Описание: | The paper considers the results of the investigations into the energy assessment of Ukrainian Polissya highly specialized short-term crop rotations. It has been established that five and four-course crop rotation with the obligatory inclusion of legumes prove to be the most efficient agrocenosis as concerns energy accumulation. The results of the investigations prove that the application of minimal doze of mineral fertilizers both separately and in combination with organic fertilizers contributes. |
URI: | http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/2882 |
Располагается в коллекциях: | 2009, № 1 (24)
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|