|
Institutional Repository of Polissia National University >
Періодичні видання >
Вісник ЖНАЕУ >
Архів >
2008, № 1 (22) >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/3116
|
Название: | Радіоекологічна та продуктивна оцінка застосування комплексонатів мікроелементів при вирощуванні кормових культур СТОВ «Полісся» Народницького району |
Другие названия: | The radioecological and productive assessment of applying microelement complexes when growing forage crops in the «Polissya» agricultural enterprise Narodychi district |
Авторы: | Біденко, В. М. Bidenko, V. Кураченко, Н. М. Kyrachenko, N. Трунова, О. К. Trunova, O. Лавренюк, О. О. Lavrenyuk, O. Осадча, О. В. Osadcha, O. |
Ключевые слова: | народне господарство зелена маса мікродобрива |
Дата публикации: | 2008 |
Издатель: | Державний вищий навчальний заклад «Державний агроекологічний університет» |
Библиографическое описание: | Радіоекологічна та продуктивна оцінка застосування комплексонатів мікроелементів при вирощуванні кормових культур СТОВ «Полісся» Народницького району / В. М. Біденко, Н. М. Кураченко, О. К. Трунова [та ін.] // Вісник ДАЕУ. – 2008. – № 1 (22). – С. 49–54. |
Аннотация: | Позакореневе підживлення кормових культур вики, люпину, вівса шляхом обприскування комплексонатами мікроелементів Co, Cu, Mn, Zn сприяло збільшенню їх урожайності: вики ярої – на 14,2%, люпину жовтого – на 13,5%, вівса – на 18,8% та зменшенню накопичення у зеленій масі 137Сs і 90Sr. У культурах відмічалося незначне збільшення вмісту поживних речовин, сирого жиру у зеленій масі вівса, сирого протеїну у зеленій масі вики, сирого протеїну, жиру, БЕР у люпині. It has been established that the foliar application of Co, Cu, Mn, Zn complexes through spraying vetch, lupine and oats favours the crop capacity increase (by 14.2% in spring vetch, by 13.5% in yellow lupine, by 18.8% in oats) and decreases the 137Cs and 90Sr accumulation in green mass. All the above crops have shown insignificant increase in nutrient content: crude oil in the oat green mass, crude protein in vetch green mass, crude protein, oil and biologically energy substances in lupine. |
URI: | http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/3116 |
Располагается в коллекциях: | 2008, № 1 (22)
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|