Institutional Repository of Polissia National University >
Інститути, факультети та підрозділи університету >
Факультети >
Інформаційних технологій, обліку та фінансів >
Кафедра аналізу і статистики ім. І. В. Поповича >
Автореферати та дисертації >
Please use this identifier to cite or link to this item:
http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/3187
|
Название: | Формування регіонального ринку м'яса великої рогатої худоби |
Другие названия: | The regional beef market grouping |
Авторы: | Ковальчук, О. Д. Kovalchuk, O. |
Ключевые слова: | ринок market яловичина beef попит demand пропозиція supply собівартість cost price |
Issue Date: | 2002 |
Издатель: | Державний агроекологічний університет, м. Житомир |
Библиографическое описание: | Ковальчук О. Д. Формування регіонального ринку м'яса великої рогатої худоби : дис. ... канд. екон. наук : 08.07.02 / Ковальчук Олександр Дмитрович. – Житомир, 2002. – 168 с. |
Аннотация: | Дисертація присвячена проблемі формування ринку м’яса великої рогатої худоби в регіоні, що зазнав радіоактивного забруднення. В роботі розкрито суть ринку як економічної категорії, визначено необхідні елементи його інфраструктури та особливості формування на радіоактивно забруднених територіях. Вивчено нормативно–правову базу ринку м’яса великої рогатої худоби, його сучасний стан та вплив основних факторів. Розроблено та обґрунтовано рекомендації щодо зростання пропозиції м’яса великої рогатої худоби, зниження собівартості його виробництва, підвищення попиту на м’ясо та державної підтримки товаровиробників екологічно чистого м’яса великої рогатої худоби зони радіоактивного забруднення. |
Описание: | The dissertation is devoted to the problem of the perfect beef market grouping at the region that is polluted by radionuclids.
The plot of market as economical category, the necessary elements of its infrastructure and particularities of its grouping under the condition of radioactive contamination are determined in this work. The normative–legal base of the beef market, its modern situation and the influence of the basic factors on it are also learned. The recommendations concerning increasing of beef supply and demand, decreasing costs, government support of pollution-free beef producers are worked out and proved. |
URI: | http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/3187 |
Appears in Collections: | Автореферати та дисертації
|
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.
|