|
Institutional Repository of Polissia National University >
Періодичні видання >
Вісник ЖНАЕУ >
Архів >
2012, № 1 (30), т. 1 >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/320
|
Название: | Якість та безпека молока, отриманого від корів у дослідному господарстві «Городецьке» Володимирецького району Рівненської області |
Другие названия: | The quality and safety of milk obtained from cows on Gorodetske experimental farm (Volodymyrets district, Rivne region) |
Авторы: | Котелевич, В. А. Kotelevych, V. Мартинюк, В. Ф. Martynyuk, V. |
Дата публикации: | 2012 |
Издатель: | Житомирський національний агроекологічний університет |
Библиографическое описание: | Котелевич В. А. Якість та безпека молока, отриманого від корів у дослідному господарстві «Городецьке» Володимирецького району Рівненської області / В. А. Котелевич, В. Ф. Мартинюк // Вісник ЖНАЕУ. – 2012. – № 1, т. 1. – С. 307–313. |
Аннотация: | Ретельний догляд за вим’ям корів і обробка 1 %-им розчином хлораміна Б зменшує кількість мікроорганізмів в 1 см3 молока на 29–96 %, фільтрування через лавсанові фільтри – на 81,9 %, а обробка 1 %-им розчином дезмолу (55–56° С) і полоскання гарячою водою – на 86,2–90,5 %. Систематичний контроль за кількістю соматичних клітин в молоці дає можливість своєчасно діагностувати мастити та попередити надходження шкідливого молока на молокозаводи. |
Описание: | A thorough udder care of caws and its treatment with 1% solution of B chloramine results in the reduction of microorganism quantity per 1 sm3 of milk by 96 %, with milk filtration through lavsan filters by 81,9 %, with 1% solution of desmol (under 55–56 °C) and hot water rinsing – by 86,2–90,5 %. The systematic control of quality of somatic cells in milk makes is possible to timely diagnosticate mastites and prevent the use hazardous milk by milk-processing plants. |
URI: | http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/320 |
Располагается в коллекциях: | 2012, № 1 (30), т. 1
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|