|
Institutional Repository of Polissia National University >
Періодичні видання >
Вісник ЖНАЕУ >
Архів >
2015, № 2 (50), т. 1 >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/3240
|
Название: | Наукові основи виробництва якісних кормів та ефективного використання лукопасовищних угідь в умовах Полісся України |
Другие названия: | Scientific basis of production of highg quality feeds and efficient use of rangeland meadows under conditions of Ukrainian Polyssya |
Авторы: | Мойсієнко, В. В. Moysiyenko, V. |
Ключевые слова: | кормова сівозміна forage crop rotation багаторічні та однорічні трави perennial and annual grasses проміжні культури intermediate crops удобрення fertilizers якість кормів feed quality травосумішки herbs combined crops |
Дата публикации: | 2015 |
Издатель: | Житомирський національний агроекологічний університет |
Библиографическое описание: | Мойсієнко В. В. Наукові основи виробництва якісних кормів та ефективного використання лукопасовищних угідь в умовах Полісся України / В. В. Мойсієнко // Вісник ЖНАЕУ. – 2015. – № 2 (50), т. 1. – С. 269–278. |
Аннотация: | Викладені результати багаторічних наукових досліджень з багаторічними та однорічними травами в одновидових посівах й сумішках, проміжними культурами, кукурудзою на силос, буряками кормовими щодо підвищення їх кормової продуктивності, виробництва кормів і кормового білка. Встановлено, що виробництво якісних трав’яних кормів значною мірою залежить від видового складу кормових культур, удобрення, оптимальної фази вегетації рослин, застосування органічної маси рослин – соломи, зелених добрив, гною тощо. Ці фактори, залежно від агрокліматичних умов
вирощування, сприяють забезпеченню 6–12 т/га сухої речовини, 5–11 т/га кормових одиниць та від 0,8 до 1,7 т/га перетравного протеїну за високої якості кормової одиниці. Використання капустяних культур у післяжнивних посівах підвищує продуктивність кормового гектара на 36,3–37,8 % за виходом кормових одиниць до основної культури поля – озимого жита на зерно – і дає змогу поліпшити організацію зеленого конвеєра для тварин. |
Описание: | The paper presents results of the multi-year scientific research of perennial and annual grasses in single-species and combined crops, interim crops, corn for silage, beets for fodder to increase their productivity, feed production and feed protein. It was established that the production of high quality herbal feed largely depends on the species composition of forage grops, fertilizers, optimum phase of the growing season, the use of organic matter plant - straw, green fertilizers, manure and so on.
These factors, depending on the agro-climatic growing conditions, contribute to yielding 6–12 t / ha of dry matter, 5–11 t / ha of feed units and 0,8 to 1,7 t / ha of digestible protein with high-quality feed unit. The use of cabbage crops in stubbly sowings increases productivity of fodder per hectare for 36,3-37,8 % of feed units to the main field crops - winter rye for grain and makes it possible to improve the organization of green belt for animals. |
URI: | http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/3240 |
Располагается в коллекциях: | 2015, № 2 (50), т. 1
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|