Institutional Repository of Polissia National University >
Періодичні видання >
Вісник ЖНАЕУ >
Архів >
2015, № 1 (48), т. 2 >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/3316
|
Название: | Еколого-економічна оцінка технологій отримання протеїнового концентрату з колагенмістких відходів харчової промисловості |
Другие названия: | Ecological and economic evaluation of technologies for the production of protein concentrate from kolagen containing food industry waste |
Авторы: | Плаван, В. П. Plavan, V. Паливода, О. М. Palyvoda, O. Коляда, М. К. Kolyada, M. |
Ключевые слова: | еколого-економічна оцінка economic evaluation переробка відходів recycling протеїновий концентрат protein concentrate харчова промисловість food industry |
Дата публикации: | 2015 |
Издатель: | Житомирський національний агроекологічний університет |
Библиографическое описание: | Плаван В. П. Еколого-економічна оцінка технологій отримання протеїнового концентрату з колагенмістких відходів харчової промисловості / В. П. Плаван, О. М. Паливода, М. К. Коляда // Вісник ЖНАЕУ. – 2015. – № 1 (48), т. 2. – С. 215–225. |
Аннотация: | Запропоновано підходи до оцінки екологічного, економічного та комерційного ефектів від впровадження технологій отримання протеїнового концентрату з колагенмістких відходів харчової промисловості. Проведено аналіз світового та вітчизняного ринку споживання риби і рибної продукції населенням за останній період й на його основі кількісно оцінено обсяги відходів рибопереробного виробництва України. Виділено та описано негативні ефекти від захоронення рибних відходів на відкритих звалищах, а також розраховано екологічні втрати від них. На основі кількісних параметрів нової технології отримання протеїнового концентрату розраховано можливий комерційний ефект від ринкової реалізації протеїнової суміші, що отримується внаслідок повної переробки рибних відходів. |
Описание: | The different approaches are proposed to the assessment of the environmental, economic and commercial effects of the introduction of technologies for the production of collagen protein concentrate with waste food. The analysis of the global and domestic market consumption of fish and fish products by population in the last period is carried out. The possible commercial effect from market sales protein mixture was calculated on the basis of quantitative and qualitative parameters of the new technology of protein concentrate obtained by complete processing of fish waste. |
URI: | http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/3316 |
Располагается в коллекциях: | 2015, № 1 (48), т. 2
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|