Institutional Repository of Polissia National University >
Інститути, факультети та підрозділи університету >
Факультети >
Агрономічний >
Кафедра ґрунтознавства і землеробства >
Статті >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/3989
|
Название: | Вплив систем удобрення на якість насіння вівса та особливості його ростових процесів при біологізації землеробства |
Другие названия: | Influence of fertilizer application systems on the quality of oat seed and characteristics of its growth processes under biological farming development |
Авторы: | Скоркіна, Т. О. Skorkina, T. Журавель, С. В. Zhuravel, S. Красуцький, О. М. Krasutskyi, O. |
Ключевые слова: | насіння вівса oat seed ростки sprouts маса 1000 насінин weight of 1,000 seeds системи удобрення fertilizer application systems схожість насіння seed germinating power гній manure сидерати green manure crops мінеральна система удобрення mineral fertilizer application system |
Дата публикации: | 2014 |
Издатель: | Інститут сільського господарства Полісся Національної академії аграрних наук України |
Библиографическое описание: | Скоркіна Т. О. Вплив систем удобрення на якість насіння вівса та особливості його ростових процесів при біологізації землеробства / Т. О. Скоркіна, С. В. Журавель, О. М. Красуцький // Агропромислове виробництво Полісся. – 2014. – Вип. 7. – С. 21–24. |
Аннотация: | Біологічне землеробство з’явилось у першій половині ХХ сторіччя як відповідна реакція на так звану зелену революцію, з усіма наслідками, що випливають з неї: хімізація, інтенсифікація, генна інженерія. Тому біологічним прийнято вважати таке сільськогосподарське виробництво, яке ведеться в гармонії з природою, відповідним чином сертифіковане та має маркування, що виключає використання будь-яких синтетичних чи генетично модифікованих компонентів. Мета досліджень полягає у виявленні впливу систем удобрення на якість насіння вівса і особливості його ростових процесів при біологізації землеробства. Biological farming appeared in the first half of the 20th century as an adequate response to the so-called ‘green revolution’ with all the consequences resulting from it: chemicalization, intensification and gene engineering. It is therefore accepted to consider as biological such farming industry which is managed in harmony with the natural environment, is accordingly certified and bears marking that excludes the use of any synthetic or genetically modified components. The purpose of the research is to reveal the influence of fertilizer application systems on the quality of oat seed and special features of its growth processes under biological farming development. |
URI: | http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/3989 |
ISSN: | 2219-2905 |
Располагается в коллекциях: | Статті
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|