Institutional Repository of Polissia National University >
Періодичні видання >
Вісник ЖНАЕУ >
Архів >
2011, № 1 (28), т. 1 >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/412
|
Название: | Ефективність непрямого відбору корів за габаритними розмірами |
Другие названия: | The effectiveness of indirect selection of cows for large size |
Авторы: | Пелехатий, М. С. Pelekhaty, M. Піддубна, Л. М. Piddubna, L. Шуляр, Альона Л. Shulyar, Alyona |
Дата публикации: | 2011 |
Издатель: | Житомирський національний агроекологічний університет |
Библиографическое описание: | Пелехатий М. С. Ефективність непрямого відбору корів за габаритними розмірами / М. С. Пелехатий, Л. М. Піддубна, А. Л. Шуляр // Вісник ЖНАЕУ. – 2011. – № 1, т. 1. – С. 218–225. |
Аннотация: | Вивчено взаємозв’язок між показниками молочної продуктивності корів української чорно-рябої молочної породи та їх екстер’єрно-конституційними параметрами у стаді приватної агрофірми “Єрчики” Житомирської області. Доведено, що найефективнішим є відбір корів за габаритними розмірами. Цей селекційний прийом дає можливість підвищити надої та поліпшити морфо-функціональні властивості вим’я корів. Крупні корови за продуктивними ознаками найкраще відповідають параметрам тварин бажаного типу. |
Описание: | The author has studied interrelations between the lactation performance of Ukrainian black-and-white cows and their conformation parameters in the herd of the private agrofirm “Yerchyky” (Zhytomyr oblast). Selection for large size has proved to be the most efficient. This selection method enables breeders to increase milk yields and improve morphological and functional traits of cow’s udder. The productive characteristics of large cows were best up to the animal parameters of the desired type. |
URI: | http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/412 |
Располагается в коллекциях: | 2011, № 1 (28), т. 1
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|