|
Institutional Repository of Polissia National University >
Інститути, факультети та підрозділи університету >
Факультети >
Технологічний >
Кафедра годівлі, розведення тварин та збереження біорізноманіття >
Статті >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/4276
|
Название: | Оцінка плідників чорно-рябої породи за відгодівельними і м’ясними якостями потомків |
Другие названия: | Оценка производителей черно-пестрой породы по откормочным и мясным качествам потомков Estimation of sires of black and white breed for fattening and meat qualities descendants |
Авторы: | Пелехатий, М. С. Пелехатый, Н. С. Pelehaty, M. |
Ключевые слова: | чорно-ряба порода чорно-пестрая порода black and white breed плідники производители bulls відгодівельні якості откормочные способности fattening quality м’ясні якості мясные качества meat quality |
Дата публикации: | 1970 |
Издатель: | Українська академія аграрних наук |
Библиографическое описание: | Пелехатий М. С. Оцінка плідників чорно-рябої породи за відгодівельними і м’ясними якостями потомків / М. С. Пелехатий // Вісн. с.-г. науки. – 1970. – № 3. – С. 83–87. |
Аннотация: | Вивчено відгодівельні і м’ясні якості потомків трьох плідників, що належали племзаводу «Кожанський» Київської області. Встановлено, що на відгодівельні та м’ясні якості поряд з іншими факторами впливає й спадковість, бо тварини-аналоги, які вирощувалися і відгодовувалися в однакових умовах, але належали до потомства різних плідників, мали відмінності як за відгодівельними, так і за м’ясними якостями.
Чорно-ряба порода великої рогатої худоби досить поширена на Україні (за чисельністю займає третє місце після червоної степової та симентальської порід). Характеризується вона високою молочною продуктивністю, але потребує поліпшення відгодівельних і м’ясних якостей. Изучено откормочные и мясные качества потомков трех производителей, принадлежащих племзаводу «Кожанский» Киевской области. Установлено, что на откормочные и мясные качества наряду с другими факторами влияет и наследственность, потому что животные-аналоги, которые выращивались и откармливались в одинаковых условиях, но принадлежали к потомству различных производителей, отличались как по откормочным, так и по мясным качествам. Studied fattening and meat quality of offspring three bulls that belonged breeding farm «Kozhanskyy» Kyiv region. It was established that the fattening and meat quality among other factors impact and continuity for animal counterparts, are grown and feeding in the same conditions, but belonged to the progeny of different sires were differences both fattening and for meat qualities. |
URI: | http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/4276 |
Располагается в коллекциях: | Статті
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|