Institutional Repository of Polissia National University >
Інститути, факультети та підрозділи університету >
Факультети >
Технологічний >
Кафедра технологій виробництва, переробки та якості продукції тваринництва >
Статті >
Please use this identifier to cite or link to this item:
http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/4280
|
Название: | Ветеринарно-санітарна оцінка продуктів бджільництва |
Другие названия: | Ветеринарно-санитарная оценка продуктов пчеловодства Veterinary and sanitary evaluation of bee products |
Авторы: | Славов, В. П. Slavov, V. Фурман, С. В. Furman, S. Лісогурська, Д. В. Лисогурская, Д. В. Lisohurska, D. |
Ключевые слова: | бджільництво пчеловодство apiculture діастазне число меду диастазное число меда diastazne number of honey бактерицидні властивості меду бактерицидные свойства меда antibacterial properties of honey |
Issue Date: | 2003 |
Издатель: | Національна академія аграрних наук України |
Библиографическое описание: | Славов В. П. Ветеринарно-санітарна оцінка продуктів бджільництва / В. П. Славов, С. В. Фурман, Д. В. Лісогурська // Вісник аграрної науки. – 2003. – № 7. – С. 50–53. |
Аннотация: | Проаналізовано органолептичні, фізико-хімічні показники продуктів бджільництва, одержаних на радіоактивно забрудненій та умовно «чистій» територіях. Вивчено бактерицидні властивості та діастазну активність меду різного ботанічного походження. Науково обґрунтовано можливість отримання на радіоактивно забрудненій території продуктів бджільництва, які відповідають діючим стандартам і допустимим рівням умісту 137Cs. Проанализированы органолептические, физико-химические показатели продуктов пчеловодства, полученных на радиоактивно загрязненной и условно «чистой» территориях. Изучены бактерицидные свойства и диастазная активность меда различного ботанического происхождения. Научно обоснована возможность получения на радиоактивно загрязненной территории продуктов пчеловодства, которые соответствуют действующим стандартам и допустимым уровням содержания 137Cs. Beekeeping products obtained in contaminated areas (185-555 kBq/m2) organoleptic, physical, chemical and radiological parameters correspond to current Ukraine standards and permissible levels of 137Cs that honey and pollen respectively
are 600 and 592 Bq/kg. The highest antibacterial properties of honey have wood grasses and fruit crops; field, meadow and especially Sweet Clover far less inhibited growth of bacterial cultures. |
URI: | http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/4280 |
Appears in Collections: | Статті
|
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.
|