DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Інститути, факультети та підрозділи університету >
Факультети >
Права, публічного управління та національної безпеки >
Кафедра правознавства >
Статті >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/4319

Название: Дослідження проблеми презумпцій у правовій науці в дореволюційний період
Другие названия: Investigating the presumptions of legal science in pre-revolutionary period
Исследование проблемы презумпции в правовой науке в дореволюционный период
Авторы: Ляшенко, Р. Д.
Lyashenko, R.
Ключевые слова: презумпція
presumption
презумпция
дореволюційний період
pre-revolutionary period
дореволюционный период
право
the law
Дата публикации: 2008
Издатель: Інститут держави і права ім. В. М. Корецького Національної академії наук України
Библиографическое описание: Ляшенко Р. Д. Дослідження проблеми презумпцій у правовій науці в дореволюційний період / Р. Д. Ляшенко // Держава і право. Сер. Юридичні і політичні науки. – 2008. – Вип. 41. – С. 116–121.
Аннотация: У статті досліджується стан теоретичної розробки категорії «презумпція» у працях вчених-юристів до 1917 р. Проаналізовано праці, у яких висвітлюються теоретичні аспекти проблеми презумпцій у праві; виокремлено основні підходи щодо аналізу презумпцій у правовій науці; з’ясовано ступінь теоретичної розробки проблеми презумпцій у визначений період. Серед найактуальніших, але недостатньо висвітлених питань у правовій науці є проблема презумпцій та їх ролі у процесі правозастосування. Термін «презумпція» має латинське походження і в перекладі означає – припущення. В юридичній термінології «презумпція» – це припущення про визнання юридичного факту (обставини) достовірним, поки не буде доведене протилежне.
The article examines the state of theoretical development for «presumption» in the writings of legal scholars to the 1917 analysis work, which covers theoretical aspects of presumptions in the law; singled out the main approaches to the analysis of legal presumptions in science; found the degree of theoretical development problems presumptions for a specified period.
В статье исследуется состояние теоретической разработки категории «презумпция» в трудах ученых-юристов к 1917 Проанализированы труда, в которых освещаются теоретические аспекты проблемы презумпции в праве; выделены основные подходы к анализу презумпций в правовой науке; выяснена степень теоретической разработки проблемы презумпции в определенный период.
URI: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/4319
ISSN: 1563-3349
Располагается в коллекциях:Статті

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
IDiP_2008_41_116-121.pdf146,25 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет