DSpace User Registration
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Інститути, факультети та підрозділи університету >
Факультети >
Технологічний >
Кафедра технологій виробництва продукції тваринництва >
Підручники, посібники >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/4451

Название: Спеціалізоване м’ясне скотарство
Другие названия: Specialized beef cattle-breeding
Специализированное мясное скотоводство
Авторы: Ковальчук, І. В.
Kovalchuk, I.
Ковальчук, И. В.
Ткачук, В. П.
Tkachyk, V.
Шуляр, Альона Л.
Shulyar, Alyona
Шуляр, Алена Л.
Ткачук, В. І.
Tkachyk, V.
Ткачук, В. И.
Вишневський, Л. В.
Vishnevskyy, L.
Вишневский, Л. В.
Джус, П. П.
Dzhus, P.
Сидоренко, О. В.
Sydorenko, О.
Ключевые слова: м’ясне скотарство
beef cattle-breeding
мясное скотоводство
корови
cows
коровы
бугаї
bulls
быки
молодняк
сalfs
структура стада
herd structure
відтворна здатність
reproductive ability
воспроизводимая способность
екстер’єр
exterior
экстерьер
конституція
constitution
конституция
м’ясна продуктивність
meat productivity
мясная продуктивность
якість яловичини
quality of beef
качество говядины
оцінка тварин
evaluation of the animals
оценка животных
годівля
feeding
кормление
утримання
maintenance
содержание
Issue Date: 2015
Издатель: Полісся
Библиографическое описание: Спеціалізоване м’ясне скотарство : навч. посіб. / І. В. Ковальчук, В. П. Ткачук, А. Л. Шуляр [та ін.]. – Житомир : Полісся, 2015. – 134 с.
Аннотация: Висвітлено теоретичні та практичні аспекти організації галузі м’ясного скотарства: організація виробничого і племінного обліку, відтворення стада, оцінка екстер’єру і конституції м’ясної худоби, оцінка тварин за походженням, продуктивністю, якістю нащадків, організація бонітування мясної худоби, її годівля та утримання. Наведено ряд методик, термінів та розрахункових завдань. В останні роки в Україні наявна ситуація зменшення поголів’я великої рогатої худоби, що призводить до зменшення обсягів виробництва яловичини і відповідно зменшення споживання продукції на одну особу. Тому найдешевшим і економічно вигідним джерелом збільшення її виробництва має стати менш трудомістка та енергозберігаюча, порівняно з молочним скотарством, галузь спеціалізованого м’ясного скотарства.
Theoretical and practical aspects of organization of beef cattle-breeding: the organization of zootechnic and breeding records, herd reproduction, evaluation of exterior and constitution of beef cattle, evaluation according to animal origin, productivity, quality progeny, organization of appraisal of beef cattle, their feeding and maintenance are resulted. Large number of methods, terms and calculation tasks are shows.
Представлены теоретические и практические аспекты организации отрасли мясного скотоводства: организация производственного и племенного учета, воспроизводства стада, оценка экстерьера и конституции мясного скота, оценка животных по происхождению, продуктивности, качеству потомства, организация бонитировки мясного скота, его кормления и содержания. Приведен ряд методик, терминов и расчетных задач. В последние годы в Украине уменьшается поголовье крупного рогатого скота, что приводит к уменьшению объемов производства говядины и соответственно уменьшению потребления продукции на душу населения. Поэтому самым дешевым и экономически выгодным источником увеличения ее производства должна стать менее трудоемкая и энергосберегающая по сравнению с молочным скотоводством, отрасль специализированного мясного скотоводства.
URI: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/4451
Appears in Collections:Підручники, посібники

Files in This Item:

File Description SizeFormat
Spetsializovane_myasne_skotarstvo_2015_107.pdf743,99 kBAdobe PDFView/Open
View Statistics

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2023 Polissia University