DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Інститути, факультети та підрозділи університету >
Факультети >
Інженерії та енергетики >
Кафедра механіки та інженерії агроекосистем >
Матеріали конференцій >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/4751

Название: Ефективність виробництва біогазу
Другие названия: Эффективность производства биогаза
The efficiency of biogas
Авторы: Голуб, Г. А.
Golub, G.
Кухарець, С. М.
Кухарец, С. Н.
Kukharets, S.
Ключевые слова: біомаса
биомасса
biomass
метантенк
methanetanks
біогаз
биогаз
biogas
ефективність
эффективность
efficiency
Дата публикации: 2016
Издатель: Національний університет біоресурсів і природокористування України
Библиографическое описание: Голуб Г. А. Ефективність виробництва біогазу / Г. А. Голуб, С. М. Кухарець // Сучасні технології виробництва зернових культур 2016 : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф., в рамках VI Міжнар. виставки інноваційних рішень у зерновому господарстві «Зернові технології 2016» (12 лютого 2016 року). – К., 2016. – С. 34–36.
Аннотация: Запропоновано технологічні етапи отримання біогазу із застосуванням обертових метантенків. Визначено економічну ефективність виробництва електроенергії на основі біогазу. Встановлено залежності які дозволяють оцінити потенціал отримання енергії при прямому спалюванні біомаси рослинного походження та за умови використання рослинної біомаси в якості субстратів для виробництва біогазу [1, 2, 3, 4]. Визначено, що з огляду на ефективність отримання енергії, рослинну біомасу доречно, використовувати як сировину для прямого спалювання. Таким чином, для виробництва біогазу в умовах сільськогосподарського підприємства, доречно використовувати біомасу галузі тваринництва та птахівництва, а саме гній та послід. Орієнтовна кількість енергії, що можна отримати із біогазу на основі біомаси галузі тваринництва [1, 5, 6, 7] складає від 500 до 800 ГДж на гектар ріллі в залежності від спеціалізації сільськогосподарського виробництва.
Предложены технологические этапы получения биогаза с применением вращающихся метантенков. Определена экономическая эффективность производства электроэнергии на основе биогаза.
Proposed technological stages of biogas digesters using rotating methane tanks and determined the economic efficiency of electricity generation with biogas.
URI: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/4751
Располагается в коллекциях:Матеріали конференцій

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
zer_kult_2016_34_36.pdf176,23 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет