|
Institutional Repository of Polissia National University >
Інститути, факультети та підрозділи університету >
Факультети >
Ветеринарної медицини >
Кафедра нормальної і патологічної морфології, гігієни та експертизи >
Статті >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/4846
|
Название: | Екологічні аспекти виробництва, якості та безпеки продовольчої сировини і харчових продуктів |
Авторы: | Котелевич, В. А. Kotelevich, V. Федотов, В. С. Fedotov, V. Корзун, В. Г. Korzun, V. Бондар, М. О. Bondar, M. Лисенко, О. М. Lisenco, O. Мартенюк, М. В. Marteniuk, M. |
Ключевые слова: | харчові продукти якість безпека продовольча сировина молоко |
Дата публикации: | 1998 |
Издатель: | Ветінформ; Державний науково-контрольний інститут біотехнології і штамів мікроорганізмів; Ветеринарна медицина України |
Библиографическое описание: | Екологічні аспекти виробництва, якості та безпеки продовольчої сировини і харчових продуктів / В. А. Котелевич, В. С. Федотов, В. Г. Корзун [та ін.] // Ветеринарна медицина України. − 1998. – № 11. – С. 24−25. |
Аннотация: | З метою профілактики захворювань тварин, підвищення якості тваринницької продукції, охорони здоров’я людини за наших екологічних умов конче потрібно дотримуватись санітарно-гігієнічних вимог щодо кормів, сировини та продукції. Зрозуміло, що економічні негаразди примушують людей купувати те,
що дешевше. Але на охороні здоров’я людини має бути лікар ветеринарної медицини. Лабораторії ветсанекспертизи на ринках
потребують переоснащення, інструктивні матеріали з визначення якості сировини і продукції не завжди відповідають сучасним екологічним вимогам, їх необхідно доопрацювати згідно із світовими стандартами. Від цього залежить якість сировини, продукції та здоров’я людей, отже, питання вимагає негайного вирішення.
До найактуальніших проблем сьогодення належать екологічні: організація раціонального використання природних ресурсів, надійний захист сільськогосподарських тварин, безпечне споживання продуктів тваринництва. Адже останнім часом відбувається масове забруднення довкілля, що зумовлене масштабами діяльності людини. І чи не перше місце посідає забруднення радіонуклідами. Аварія на ЧАЕС поставила сільське господарство в складні екологічні умови. |
URI: | http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/4846 |
Располагается в коллекциях: | Статті
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|