Institutional Repository of Polissia National University >
Інститути, факультети та підрозділи університету >
Факультети >
Технологічний >
Кафедра годівлі, розведення тварин та збереження біорізноманіття >
Статті >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/4931
|
Название: | Коефіцієнти переходу 137Cs в системі ґрунт – рослини – продукти бджільництва |
Другие названия: | Коэффициенты перехода 137Cs в системе почва – растения – продукты пчеловодства 137Cs transfer factors in the system of soil – plants – bee products |
Авторы: | Фурман, С. В. Furman, S. Лісогурська, Д. В. Лисогурская, Д. В. Lisogurska, D. |
Ключевые слова: | мед honey квітковий пилок цветочная пыльца kvіtkovy saws коефіцієнти переходу 137Cs коэффициенты перехода 137Cs 137Cs transfer factors |
Дата публикации: | 2007 |
Издатель: | Національне об'єднання по племінній справі у тваринництві «Укрплемоб’єднання»; Паралель |
Библиографическое описание: | Фурман С. В. Коефіцієнти переходу 137Cs в системі ґрунт – рослини – продукти бджільництва / С. В. Фурман, Д. В. Лісогурська // Тваринництво України. – 2007. – № 11. – С. 39–40. |
Аннотация: | Аналіз проведених досліджень свідчить, що коефіцієнти переходу 137Cs з ґрунту у бджолиних мед та обніжжя залежать від ботанічного походження цих продуктів. Коефіцієнт переходу 137Cs з ґрунту у бджолине обніжжя у 1,5–4 рази більший (р<0,001), ніж у мед цього ж ботанічного походження. Анализ проведенных исследований свидетельствует, что коэффициенты перехода 137Cs из почвы в пчелиных мед и обножку зависят от ботанического происхождения этих продуктов. Коэффициент перехода 137Cs из почвы в пчелиную обножку в 1,5–4 раза больше (р <0,001), чем в мед этого же ботанического происхождения. The analysis of the conducted research proves that the transfer factors of 137Cs from the soil into the bee honey and pollen load depend on the botanical origin of these products. The transfer factor of 137Cs from the soil into the pollen load is 1,5–4 times higher (p<0,001) than into the honey of the same botanical origin. |
URI: | http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/4931 |
ISSN: | 0321-1525 |
Располагается в коллекциях: | Статті
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|