DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Періодичні видання >
Вісник ЖНАЕУ >
Архів >
2008, № 1 (22) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/5036

Название: Стаціонарні роздавачі кормів у реконструйованому приміщенні ферми на 75 корів із закінченим виробничим циклом
Другие названия: Stationary feed dispenser in modernized cowshed on 75 cows for closed cycle production
Авторы: Польовий, Л. В.
Polyoviy, L.
Романенко, Т. Д.
Romanenko, T.
Ярош, Я. Д.
Yarosh, Y.
Ключевые слова: поголів’я
скотомісце
ізольовані секції
молоко
Дата публикации: 2008
Издатель: Державний вищий навчальний заклад «Державний агроекологічний університет»
Библиографическое описание: Польовий Л. В. Стаціонарні роздавачі кормів у реконструйованому приміщенні ферми на 75 корів із закінченим виробничим циклом / Л. В. Польовий, Т. Д. Романенко, Я. Д. Ярош // Вісник ДАЕУ. – 2008. – № 1 (22). – С. 194–199.
Аннотация: Дослідженнями доведено, що стаціонарні роздавачі кормів ТВК-80А дозволяють ефективніше використовувати виробничі площі на 26,9–34,6% залежно від конструкцій годівниць у порівнянні з типовим варіантом при мобільній роздачі кормів. Виробничі площі у будівлі 21×72 м складають 1381 м2. При реконструкції із них для утримання тварин та доїння корів використовують 501 м2 або 36,1%. У типовому корівнику для утримання та доїння корів використано 480 м2, що на 1,5% менше, ніж при реконструкції. Виробництво молока у типовому корівнику при надоях 4000 кг на корову збиткове при 15% рівні рентабельності. У реконструйованій будівлі виробництво молока, яловичини та вирощування нетелей прибуткове при рівні рентабельності біля 30%.
The materials for usage of TBK-80A stationary feed dispensers, which allow to use operation space 26,9–34,6 % more effectively dependent on the feeder design when comparing with the typical design with mobile feed dispensers are presented. The operation space for the building of 21 by 72 meter dimensions is equal to 1381 m2. The modernization of dispensers allows to decrease operation space usage for keeping animals and milking cows to 501 m2 or 36,1 %. The typical cowshed for keeping and milking cows occupies 480 m2, which is 1,5 % less than the space occupied after modernization. Milk production for the typical cowshed while maintaining 4000 kg yield is detrimental under 15 % profitability level. Production of mild, beef and dry cows in the cowshed becomes profitable after modernization under 30 % profitability level.
URI: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/5036
Располагается в коллекциях:2008, № 1 (22)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
VZNAU_2008_1_22_194-199.pdf509,27 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет