|
Institutional Repository of Polissia National University >
Інститути, факультети та підрозділи університету >
Науково-інноваційний інститут економіки і агробізнесу >
Матеріали конференцій >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/5179
|
Название: | Економічне управління проектом виробництва органічної гречки |
Авторы: | Кучер, А. В. Kucher, A. Кучер, Л. Ю. Kucher, L. |
Ключевые слова: | агробізнес гречка реалізація |
Дата публикации: | 2016 |
Издатель: | Житомирський національний агроекологічний університет; О. О. Євенок |
Библиографическое описание: | Кучер А. В. Економічне управління проектом виробництва органічної гречки / А. В. Кучер, Л. Ю. Кучер // Органічне виробництво і продовольча безпека : [зб. матеріалів доп. учасн. IV Міжнар. наук.-практ. конф.]. – Житомир : О. О. Євенок, 2016. – С. 49–55. |
Аннотация: | Одним з ключових трендів розвитку агробізнесу в перспективі вважають асортиментну диверсифікацію вирощуваних культур і відмову від стандартних технологій у господарській діяльності. Перспективним є вирощування нішевих культур, до яких належить і гречка, а новаційним технологічним рішенням можна вважати мінімальну технологію вирощування органічної гречки. Застосування такої технології дає змогу виключити енергомісткі операції, зокрема оранку, залишити на поверхні ґрунту більше рослинних решток, запобігти його ерозії й зекономити пальне. Більше того, органічне виробництво сприяє підвищенню біологічної активності в ґрунті, підсиленню відновлювальних властивостей, нормалізації роботи живих організмів, відтворенню вмісту гумусу, «оздоровленню ґрунту» й мінімізації витрат на добрива й захист рослин і як результат – одержання екологічно чистого врожаю й диверсифікація ризиків і джерел формування доходу та прибутку. Зважаючи на це, ми розробили інноваційно інвестиційний проект виробництва органічної гречки за мінімальною технологією. З маркетингового погляду органічна гречка є перспективною як на внутрішньому, так і на зовнішньому ринку. Як свідчать дослідження організації EcoConnect, щорічно в Україні виробляють на експорт 6 тис. т органічної гречки. Щодо екологічного фактора, то зазначений проект не лише не справить негативного впливу на навколишнє природне середовище, а й сприятиме розширеному відтворенню родючості ґрунтів. |
URI: | http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/5179 |
ISBN: | 978-617-7265-64-0 |
Располагается в коллекциях: | Матеріали конференцій
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|