Institutional Repository of Polissia National University >
Інститути, факультети та підрозділи університету >
Науково-інноваційний інститут економіки і агробізнесу >
Матеріали конференцій >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/5210
|
Название: | Вирощування сої за органічного землеробства |
Авторы: | Прус, Л. І. Prus, L. |
Ключевые слова: | органічне землеробство соя сидеральні добрива |
Дата публикации: | 2016 |
Издатель: | Житомирський національний агроекологічний університет; О. О. Євенок |
Библиографическое описание: | Прус Л. І. Вирощування сої за органічного землеробства / Л. І. Прус // Органічне виробництво і продовольча безпека : [зб. матеріалів доп. учасн. IV Міжнар. наук.-практ. конф.]. – Житомир : О. О. Євенок, 2016. – С. 231–234. |
Аннотация: | Органічно збалансоване землеробство ґрунтується на екологічно доцільному застосуванні добрив, бактеріальних препаратів та технологій. Мікроорганізми забезпечують формування у ризосфері грунту доступних рослинами поживних речовин та фізіологічно активних сполук. Вони можуть бути використані для забезпечення різноманітних потреб рослини. Крім того, біоагенти деяких мікробних препаратів продукують антибіотичні речовини, які пригнічують розвиток фітопатогенів. Проблема отримання екологічно безпечних сільськогосподарських продуктів, у тому числі і сої, досліджена недостатньо. На сьогодні існує цілий ряд дискусійних питань, а саме: ефективне використання сидеральних добрив, штамів бульбочкових бактерій для інокуляції насіння, обприскування посівів препаратом мікробного походження та нових перспективних сортів культури. Актуальність даної проблеми, недостатній ступінь її вивчення стосовно потреб виробництва екологічно чистої продукції і зумовило напрям нашого наукового дослідження. |
URI: | http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/5210 |
ISBN: | 978-617-7265-64-0 |
Располагается в коллекциях: | Матеріали конференцій
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|