DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Інститути, факультети та підрозділи університету >
Науково-інноваційний інститут економіки і агробізнесу >
Матеріали конференцій >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/5219

Название: Органічне виробництво продовольства як форма практичного втілення парадигми сталого розвитку сільського господарства
Авторы: Юшин, С. О.
Yushin, S.
Ключевые слова: голод
якість харчування
харчова цінність
Дата публикации: 2016
Издатель: Житомирський національний агроекологічний університет; О. О. Євенок
Библиографическое описание: Юшин С. О. Органічне виробництво продовольства як форма практичного втілення парадигми сталого розвитку сільського господарства / С. О. Юшин // Органічне виробництво і продовольча безпека : [зб. матеріалів доп. учасн. IV Міжнар. наук.-практ. конф.]. – Житомир : О. О. Євенок, 2016. – С. 316–322.
Аннотация: На вирішальну роль продовольчого фактору у існуванні живих організмів загалом та людини зокрема вказували практично усі світові релігії. За Біблією, кожен біологічний вид був забезпечений передусім саме потрібною для нього їжею: «кожному тілові хліба дає», тобто був забезпечений їжею у кількісному відношенні, але при цьому повідомлялося кожному споживачеві їжі: «не будеш їсти жодної гидоти» тобто діяли заборони стосовно якості їжі (чиста і нечиста їжа). В Упанішадах їжа розглядається у безпековому ракурсі як абсолютне явище: «їжа – найстаріша з істот»; з їжі народжуються істоти; народжені, вони ростуть завдяки їжі; хто знає, що ця їжа заснована на їжі, набуває основи, багатий на їжу, стає споживачем їжі, великий нащадками, худобою, світлом божественного знання». Але Упанішади звертають увагу й на якість їжі: «коли чиста їжа, то чиста природа; коли чиста природа – міцна пам’ять; коли зберігається міцною пам’ять – приходить звільнення від усіх зв’язків».
URI: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/5219
ISBN: 978-617-7265-64-0
Располагается в коллекциях:Матеріали конференцій

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Organik_2016_316-322.pdf190,09 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет