Institutional Repository of Polissia National University >
Інститути, факультети та підрозділи університету >
Науково-інноваційний інститут економіки і агробізнесу >
Матеріали конференцій >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/5219
|
Название: | Органічне виробництво продовольства як форма практичного втілення парадигми сталого розвитку сільського господарства |
Авторы: | Юшин, С. О. Yushin, S. |
Ключевые слова: | голод якість харчування харчова цінність |
Дата публикации: | 2016 |
Издатель: | Житомирський національний агроекологічний університет; О. О. Євенок |
Библиографическое описание: | Юшин С. О. Органічне виробництво продовольства як форма практичного втілення парадигми сталого розвитку сільського господарства / С. О. Юшин // Органічне виробництво і продовольча безпека : [зб. матеріалів доп. учасн. IV Міжнар. наук.-практ. конф.]. – Житомир : О. О. Євенок, 2016. – С. 316–322. |
Аннотация: | На вирішальну роль продовольчого фактору у існуванні живих організмів загалом та людини зокрема вказували практично усі світові релігії. За Біблією, кожен біологічний вид був забезпечений передусім саме потрібною для нього їжею: «кожному тілові хліба дає», тобто був забезпечений їжею у кількісному відношенні, але при цьому повідомлялося кожному споживачеві їжі: «не будеш їсти жодної гидоти» тобто діяли заборони стосовно якості їжі (чиста і нечиста їжа). В Упанішадах їжа розглядається у безпековому ракурсі як абсолютне явище: «їжа – найстаріша з істот»; з їжі народжуються істоти; народжені, вони ростуть завдяки їжі; хто знає, що ця їжа заснована на їжі, набуває основи, багатий на їжу, стає споживачем їжі, великий нащадками, худобою, світлом божественного знання». Але Упанішади звертають увагу й на якість їжі: «коли чиста їжа, то чиста природа; коли чиста природа – міцна пам’ять; коли зберігається міцною пам’ять – приходить звільнення від усіх зв’язків». |
URI: | http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/5219 |
ISBN: | 978-617-7265-64-0 |
Располагается в коллекциях: | Матеріали конференцій
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|