Institutional Repository of Polissia National University >
Інститути, факультети та підрозділи університету >
Науково-інноваційний інститут економіки і агробізнесу >
Матеріали конференцій >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/5232
|
Название: | Проблеми формування інституційного забезпечення екологізації органічного виробництва |
Авторы: | Якобчук, В. П. Yakobchuk, V. Пугачова, Н. С. Puhachova, N. |
Ключевые слова: | органічна продукція органічне виробництво органічна сировина органічне землеробство |
Дата публикации: | 2016 |
Издатель: | Житомирський національний агроекологічний університет; О. О. Євенок |
Библиографическое описание: | Якобчук В. П. Проблеми формування інституційного забезпечення екологізації органічного виробництва / В. П. Якобчук, Н. С. Пугачова // Органічне виробництво і продовольча безпека : [зб. матеріалів доп. учасн. ІV Міжнар. наук.-практ. конф.]. – Житомир : О. О. Євенок, 2016. – С. 461–466. |
Аннотация: | В Україні в умовах посилення екологічної кризи з’явилась ціла низка екологічних, економічних та соціальних проблем, що зумовлюють необхідність розвитку органічного виробництва сільськогосподарської продукції. Найбільш актуальним є посилення інтенсифікації виробництва в сільському господарстві, що має негативний вплив не лише на навколишнє середовище, але і виснажує природні ресурси, без яких ведення агровиробництва неможливе. На відміну від традиційного інтенсивного сільського господарства ведення органічного виробництва має екологічні переваги, які проявляються у більш раціональному використанні природних ресурсів, зменшенні викидів вуглекислого газу, закису азоту й метану, викиди яких це шлях до подальшого глобального потепління. Також, органічне сільське господарство має значні переваги в соціальній сфері, оскільки споживання та вирощування органічної продукції знижує ризик втрати здоров’я, як для виробника так і споживача, адже
при органічному виробництві не застосовуються пестициди та інших хімікати, які використовує конвенційне (традиційне) виробництво. |
URI: | http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/5232 |
ISBN: | 978-617-7265-64-0 |
Располагается в коллекциях: | Матеріали конференцій
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|