Institutional Repository of Polissia National University >
Інститути, факультети та підрозділи університету >
Науково-інноваційний інститут економіки і агробізнесу >
Матеріали конференцій >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/5239
|
Название: | Перспективи використання інституційної структури PGS у розвитку органічного виробництва |
Авторы: | Ковальчук, О. Д. Kovalchuk, O. |
Ключевые слова: | органічне виробництво сертифікація органічного виробництва система колективних гарантій органічна продукція |
Дата публикации: | 2016 |
Издатель: | Житомирський національний агроекологічний університет; О. О. Євенок |
Библиографическое описание: | Ковальчук О. Д. Перспективи використання інституційної структури PGS у розвитку органічного виробництва / О. Д. Ковальчук // Органічне виробництво і продовольча безпека : [зб. матеріалів доп. учасн. ІV Міжнар. наук.-практ. конф.]. – Житомир : О. О. Євенок, 2016. – С. 400–404. |
Аннотация: | В світі постійно зростає як число фермерів, які виробляють органічну продукцію, так і її споживачів. Відповідно спостерігається
збільшення кількості систем спільних гарантій (Participatory Guarantee Systems – PGS). Термінологія і концептуальні рамки ініціативи PGS вперше були розроблені на круглому столі з альтернативної сертифікації органічного виробництва в Бразилії у 2004 р., організований Міжнародною Федерацією органічних сільськогосподарських рухів (International Federation of Organic Agriculture Movements – IFOAM) та Латиноамериканським агроекологічним рухом (Latin America Agro-Ecology Movement – MAELA). За визначенням IFOAM, PGS – це локально
зосереджені системи забезпечення якості. Вони об’єднують виробників і споживачів на основі активної участі зацікавлених сторін і
ґрунтуються на основі довіри, соціальних зв’язках і обміну знаннями. PGS ініціативи проявляють себе в межах національних кордонів та зумовлені формальними та неформальними причинами.
Зокрема, поширення PGS систем у всьому світі відбулося завдяки дешевшому механізму (не потрібно офіційної сертифікації) забезпечення споживачів органічною продукцією малими фермерськими господарствами. |
URI: | http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/5239 |
ISBN: | 978-617-7265-64-0 |
Располагается в коллекциях: | Матеріали конференцій
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|