Institutional Repository of Polissia National University >
Інститути, факультети та підрозділи університету >
Науково-інноваційний інститут економіки і агробізнесу >
Матеріали конференцій >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/5261
|
Название: | Продуктивність вівса та пелюшки залежно від системи основного обробітку ґрунту за моновидового та змішаного посіву |
Авторы: | Мартинюк, Н. І. Martynyuk, N. |
Ключевые слова: | органічне землеробство бобові культури злакові культури пелюшка овес |
Дата публикации: | 2015 |
Издатель: | Житомирський національний агроекологічний університет; Полісся |
Библиографическое описание: | Мартинюк Н. І. Продуктивність вівса та пелюшки залежно від системи основного обробітку ґрунту за моновидового та змішаного посіву / Н. І. Мартинюк // Органічне виробництво і продовольча безпека : [зб. матеріалів доп. учасн. ІІІ Міжнар. наук.-практ. конф.]. – Житомир : Полісся, 2015. – С. 411–413. |
Аннотация: | Сумісним посівам злакових і бобових культур в органічному землеробстві приділяється значна увага. Овес широко використовується як один з їх компонентів, оскільки є ціною як харчовою, так і фуражною культурою. В зерні вівса міститься біля 40–45 % крохмалю, 11–16 % сирого протеїну, 4,4–6,9 % жиру, велика кількість макро-, мікроелементівта вітамінів. Іншим компонентом таких агроценозів може бути горох польовий (пелюшка). Ця культура є одним із джерел дешевого рослинного білка і містить протеїну: в насінні – 25–32 %, зеленій масі – 14–22 і в соломі – 8 %. В 1 кг зерна пелюшки міститься 1,17 корм. од. і 173 г перетравного протеїну, а в 100 кг зеленої маси – 13,4 корм. од. і 3,3 кг перетравного протеїну. |
URI: | http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/5261 |
ISBN: | 978-966-655-759-2 |
Располагается в коллекциях: | Матеріали конференцій
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|