Institutional Repository of Polissia National University >
Інститути, факультети та підрозділи університету >
Науково-інноваційний інститут економіки і агробізнесу >
Матеріали конференцій >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/5297
|
Название: | Суть та особливості продовольчих систем |
Авторы: | Липчук, В. В. Lipchuk, V. |
Ключевые слова: | продовольча модель аграрна економіка система споживання |
Дата публикации: | 2016 |
Издатель: | Житомирський національний агроекологічний університет; О. О. Євенок |
Библиографическое описание: | Липчук В. В. Суть та особливості продовольчих систем / В. В. Липчук // Органічне виробництво і продовольча безпека : [зб. матеріалів доп. учасн. IV Міжнар. наук.-практ. конф.]. – Житомир : О. О. Євенок, 2016. – С. 366–368. |
Аннотация: | Тенденції, що відбуваються в світовій аграрній економіці представлені двома різними типами продовольчих систем (системами харчування): глобальною та місцевою (регіональною). Глобальна продовольча система характеризується високомеханізованим монокультурним виробництвом у великих масштабах, що передбачає широке застосування хімічних засобів і продукція яких призначена дальший і більш глобальний ринок. Відзначається ця система надзвичайною капіталомісткістю і енергомісткістю, що зумовлено значними зовнішніми витратами, застосуванням великих машин і транспорту для дальніх перевезень та розширеною комунікаційною інфраструктурою. Характерним для такої системи є сильна залежність від знань і технології виробництва, тобто безпосередньо пов’язана з розвитком науково-технічного прогресу. |
URI: | http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/5297 |
ISBN: | 978-617-7265-64-0 |
Располагается в коллекциях: | Матеріали конференцій
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|