Institutional Repository of Polissia National University >
Інститути, факультети та підрозділи університету >
Науково-інноваційний інститут економіки і агробізнесу >
Матеріали конференцій >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/5318
|
Название: | Передумови, чинники і стан розвитку органічної агропродовольчої продукції в Україні |
Авторы: | Савчук, В. А. Savchuk, V. |
Ключевые слова: | органічне виробництво органічна продукція органічні господарства сертифіковані органічні виробники |
Дата публикации: | 2016 |
Издатель: | Житомирський національний агроекологічний університет; О. О. Євенок |
Библиографическое описание: | Савчук В. А. Передумови, чинники і стан розвитку органічної агропродовольчої продукції в Україні / В. А. Савчук // Органічне виробництво і продовольча безпека : [зб. матеріалів доп. учасн. IV Міжнар. наук.-практ. конф.]. – Житомир : О. О. Євенок, 2016. – С. 542–547. |
Аннотация: | Аграрне виробництво є традиційною галуззю спеціалізації України, яка визначає її місце роль у міжнародному територіальному поділі праці. Проте, прагнення товаровиробників досягти високих прибутків шляхом інтенсифікації сільського господарства за рахунок використання ресурсів промислового походження негативно впливає як на якісні показники продукції, так і на стан навколишнього природного середовища. Склалася парадоксальна ситуація, суть якої полягає у тому, що землеробство забезпечуючи товаровиробникам (передусім, агрохолдингам) максимальну віддачу затрат, спричинює нестійкий соціальний розвиток сільських територій, зубожіння та відтік населення з села. За таких умов, як зазначає Соколова Ж. Є., «сільське господарство індустріального типу і агропродовольчий ринок виявились надто нестійкими системами під впливом зростання цін на енергоносії та зростання частоти аномальних природних явищ». Крім того, у сучасних умовах зростають вимоги до якості аграрної продукції та ефективності її виробництва, оскільки ці параметри визначальною мірою впливають на її конкурентоспроможність. |
URI: | http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/5318 |
ISBN: | 978-617-7265-64-0 |
Располагается в коллекциях: | Матеріали конференцій
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|