DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Інститути, факультети та підрозділи університету >
Науково-інноваційний інститут економіки і агробізнесу >
Матеріали конференцій >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/5318

Название: Передумови, чинники і стан розвитку органічної агропродовольчої продукції в Україні
Авторы: Савчук, В. А.
Savchuk, V.
Ключевые слова: органічне виробництво
органічна продукція
органічні господарства
сертифіковані органічні виробники
Дата публикации: 2016
Издатель: Житомирський національний агроекологічний університет; О. О. Євенок
Библиографическое описание: Савчук В. А. Передумови, чинники і стан розвитку органічної агропродовольчої продукції в Україні / В. А. Савчук // Органічне виробництво і продовольча безпека : [зб. матеріалів доп. учасн. IV Міжнар. наук.-практ. конф.]. – Житомир : О. О. Євенок, 2016. – С. 542–547.
Аннотация: Аграрне виробництво є традиційною галуззю спеціалізації України, яка визначає її місце роль у міжнародному територіальному поділі праці. Проте, прагнення товаровиробників досягти високих прибутків шляхом інтенсифікації сільського господарства за рахунок використання ресурсів промислового походження негативно впливає як на якісні показники продукції, так і на стан навколишнього природного середовища. Склалася парадоксальна ситуація, суть якої полягає у тому, що землеробство забезпечуючи товаровиробникам (передусім, агрохолдингам) максимальну віддачу затрат, спричинює нестійкий соціальний розвиток сільських територій, зубожіння та відтік населення з села. За таких умов, як зазначає Соколова Ж. Є., «сільське господарство індустріального типу і агропродовольчий ринок виявились надто нестійкими системами під впливом зростання цін на енергоносії та зростання частоти аномальних природних явищ». Крім того, у сучасних умовах зростають вимоги до якості аграрної продукції та ефективності її виробництва, оскільки ці параметри визначальною мірою впливають на її конкурентоспроможність.
URI: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/5318
ISBN: 978-617-7265-64-0
Располагается в коллекциях:Матеріали конференцій

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Organik_2016_542-547.pdf265,25 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет