Institutional Repository of Polissia National University >
Інститути, факультети та підрозділи університету >
Науково-інноваційний інститут економіки і агробізнесу >
Матеріали конференцій >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/5526
|
Название: | Основні напрями та ризики розвитку органічного виробництва сільськогосподарської продукції в Україні |
Авторы: | Москаленко, В. О. |
Ключевые слова: | загальні принципи виробництва органічна продукція природні ресурси |
Дата публикации: | 2015 |
Издатель: | Житомирський національний агроекологічний університет; Полісся |
Библиографическое описание: | Москаленко В. О. Основні напрями та ризики розвитку органічного виробництва сільськогосподарської продукції в Україні / В. О. Москаленко // Органічне виробництво і продовольча безпека : [зб. матеріалів доп. учасн. ІІІ Міжнар. наук.-практ. конф.]. – Житомир : Полісся, 2015. – С. 158–163. |
Аннотация: | Значна інтенсифікація харчового виробництва, яка останнім часом відбувається в усьому світі, має негативний вплив не лише на навколишнє середовище, але і виснажує природні ресурси, без яких ведення аграрного виробництва неможливе. Водночас з огляду на наявність суттєвих екологічних, економічних та соціальних переваг розвиток органічного виробництва є досить актуальним нині. Відомо, що органічне сільське господарство має екологічні переваги, які проявляються у тому, що воно має великий потенціал, щоб виправити попередньо перелічені негативні тенденції, а також скоротити викиди вуглекислого газу, закису азоту й метану, які сприяють глобальному потеплінню. Крім того, органічне сільське господарство має значні переваги для здоров‘я людини. По-перше, воно знижує ризик втрати здоров’я для сільськогосподарських працівників, адже саме вони найбільш уразливі до дії пестицидів та інших хімікатів, які використовує конвенційне виробництво. По-друге, органічні продукти більш корисні для споживачів завдяки мінімізації впливу на здоров’я токсичних і стійких хімічних речовин [2]. |
URI: | http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/5526 |
ISSN: | 978-966-655-759-2 |
Располагается в коллекциях: | Матеріали конференцій
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|