Institutional Repository of Polissia National University >
Інститути, факультети та підрозділи університету >
Науково-інноваційний інститут економіки і агробізнесу >
Матеріали конференцій >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/5532
|
Название: | Актуальні питання забезпечення екологічної безпеки сільськогосподарської продукції та реалізації законодавства про органічне виробництво |
Авторы: | Романко, С. М. |
Ключевые слова: | аграрний сектор економіка органічні вимоги |
Дата публикации: | 2015 |
Издатель: | Житомирський національний агроекологічний університет; Полісся |
Библиографическое описание: | Романко С. М. Актуальні питання забезпечення екологічної безпеки сільськогосподарської продукції та реалізації законодавства про органічне виробництво / С. М. Романко // Органічне виробництво і продовольча безпека : [зб. матеріалів доп. учасн. ІІІ Міжнар. наук.-практ. конф.]. – Житомир : Полісся, 2015. – С. 186–194. |
Аннотация: | У світі спостерігається стійка тенденція до зростання попиту на якісні та безпечні продукти харчування, а особливої популярності останнім часом набувають так звані органічні продукти. За оцінками Міжнародної федерації органічного землеробства, світовий ринок споживання органічних продуктів складає близько 51 млрд доларів США та має стійку тенденцію до подальшого зростання. За даними статистичної агенції ЄС на 2008 рік, за минулі роки спостерігалось значне зростання темпів органічного виробництва у Болгарії, Чехії, Польщі та Литві в середньому на 50–100%, незважаючи на рецесію [1]. Дані процеси також відмічаються і в Україні, де все більше як малих, так і великих сільськогосподарських виробників проявляють зацікавленість у вирощуванні саме органічної продукції. Таких господарств, які ведуть сертифіковане органічне виробництво в Україні, налічується 121 (2014). Вони забезпечують усього 2% від загального обсягу продукції [2]. Повільний розвиток органічного виробництва в нашій країні пов’язаний із високими фінансовими витратами при переході на цю форму господарювання. Лише сертифікація потребує значних коштів – приблизно 30 тис. грн (залежно від виду продукції, площі, обсягу). |
URI: | http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/5532 |
ISSN: | 978-966-655-759-2 |
Располагается в коллекциях: | Матеріали конференцій
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|