Institutional Repository of Polissia National University >
Періодичні видання >
Вісник ЖНАЕУ >
Архів >
2010, № 1 (26) >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/569
|
Название: | Оптимізація використання орних земель зони Лісостепу Житомирської області |
Другие названия: | The optimization of using arable lands in Zhytomyr oblast Forest-Steppe zone |
Авторы: | Бовсуновський, А. М. Bovsunovsky, A. Савчук, О. І. Savchuk, O. Власенко, О. О. Vlasenko, A. Корсун, А. М. Korsun, A. |
Дата публикации: | 2010 |
Издатель: | Житомирський національний агроекологічний університет |
Библиографическое описание: | Оптимізація використання орних земель зони Лісостепу Житомирської області / А. М. Бовсуновський, О. І. Савчук, О. О. Власенко, А. М. Корсун // Вісник ЖНАЕУ. – 2010. – № 1. – С. 110–114. |
Аннотация: | Властивості ґрунтів, навіть найбільш родючих, багато в чому не відповідають потребам культурних рослин. Тому було проведено групування орних земель за їх придатністю для вирощування сільськогосподарських культур, в результаті якого встановлено, що структура посівних площ значною мірою залежить від виду й ступеня деградованості ґрунтового покриву та спеціалізації господарства. Наведено різні варіанти польових та ґрунтозахисних сівозмін шляхом підбору культур для конкретної ґрунтової відміни з врахуванням крутості схилів. |
Описание: | On the basis of grouping arable lands as to their suitability for growing agricultural crops it has been established that crop rotation structure depends considerably on the soil type and degradation degree. As well as on the farm specialization. The paper also presents various variants of field and soil-protecting crop rotations, through selecting crops for definite soil diversity with respect to slope steepness. |
URI: | http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/569 |
Располагается в коллекциях: | 2010, № 1 (26)
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|