DSpace User Registration
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Інститути, факультети та підрозділи університету >
Факультети >
Агрономічний >
Кафедра ґрунтознавства і землеробства >
Матеріали конференцій >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/5870

Название: Трансгенні жири
Другие названия: Transgenic fats
Трансгенные жиры
Авторы: Кураченко, Н. М.
Kurachenko, N.
Кураченко, Н. Н.
Грубник, Є. Б.
Grubnyk, E.
Грубник, Е. Б.
Ключевые слова: гідрогенізовані жири
hydrogenated fats
гидрогенизированные жиры
клітинний метаболізм
cell metabolism
клеточный метаболизм
шкідливий холестерин
the harmful cholesterol
вредный холестерин
ліпопротеїн високої щільності
high density lipoprotein
липопротеин высокой плотности
атеросклероз
atherosclerosis
маргарин
margarine
продукти харчування
food
продукты питания
Issue Date: 2015
Издатель: Житомирський національний агроекологічний університет; Житомирський державний університет імені Івана Франка
Библиографическое описание: Кураченко Н. М. Трансгенні жири / Н. М. Кураченко, Є. Б. Грубник // Хімічні аспекти екології : зб. матеріалів VІІІ міжфакультетської наук.-пізнав. конф. викл. та студ. кафедри хімії екол. ф-ту ЖНАЕУ, 18 листоп. 2015 р. – Житомир : Вид-во ЖДУ ім. І. Франка, 2015. – С. 19–21.
Аннотация: Вказано на шкідливість трансгенних жирів як специфічного виду ненасичених жирів, отриманих штучним шляхом. Відмічено, що вбудовуючись в клітини живого організму, трасгенні жири порушують клітинний метаболізм, вони перешкоджають повноцінному живленню клітин і сприяють накопиченню токсинів, що є причиною захворювань. Названі основні види холестерину – корисний і шкідливий. Проаналізовано основні властивості корисного холестерину – ліпопротеїну високої щільності. Вказано на основні наслідки дії трансгенних жирів – утворення в судинах бляшок, які блокують надходження крові до тканин.
On harmfulness of transgenic fats as a specific type of unsaturated fat, artificial way. Observed that the Bacteriophage into cells of the living body, rasgen fats break cellular metabolism, they contribute to the accumulation of toxins that cause disease. Named the main types of cholesterol is useful and harmful. Analyzes the main properties of healthy cholesterol – high-density lipoprotein. On the main consequences of the actions of the transgenic fats – formation in vessels of the plaques that block the receipt of blood to the tissues.
Сообщено о вреде трансгенных жиров как определенного типа ненасыщенных жиров, полученных искусственным способом. Отмечено, что встроенные в клетки живого тела, трасгенные жиры нарушают клеточный метаболизм, они предотвращают полноценное питание клеток и способствуют накоплению токсинов, которые вызывают болезни. Названы основные типы холестерина – полезный и вредный. Проанализированы основные свойства полезного холестерина – липопротеины высокой плотности. Указано на основные последствия действия трансгенных жиров – формирование в сосудах бляшек, которые блокируют поступление крови к тканям.
URI: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/5870
Appears in Collections:Матеріали конференцій

Files in This Item:

File Description SizeFormat
Chimichni_aspekty_ekologii_2015_19-21.PDF241,01 kBAdobe PDFView/Open
View Statistics

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2023 Polissia University