|
Institutional Repository of Polissia National University >
Періодичні видання >
Вісник ЖНАЕУ >
Архів >
2009, № 2 (25) >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/6004
|
Название: | Розповсюдження мокрої бактеріальної гнилі на різних за стійкістю сортах картоплі |
Другие названия: | The spreading of wet bacterial rottenness on potatoes’ sorts with different resistance to disease Распространение мокрой бактериальной гнили на разных по устойчивости сортах картофеля |
Авторы: | Положенець, В. М. Polozhenets, V. Положенец, В. М. Вернигора, І. Ф. Vernygora, I. Вернигора, И. Ф. |
Ключевые слова: | хвороби картоплі potato disease болезни картофеля фітопатологічна експертиза phytopathological expertise фитопатологическая експертиза бактеріальні хвороби bacterial disease бактериальные болезни |
Дата публикации: | 2009 |
Издатель: | Житомирський національний агроекологічний університет |
Библиографическое описание: | Положенець В. М. Розповсюдження мокрої бактеріальної гнилі на різних за стійкістю сортах картоплі / В. М. Положенець, І. Ф. Вернигора // Вісник ЖНАЕУ. – 2009. – № 2 (25). – С. 285–289. |
Аннотация: | В результаті вивчення розповсюдження мокрої бактеріальної гнилі на різних за стійкістю сортах картоплі встановлено, що цей показник був найвищим у сприйнятливого сорту Тетерів (7,5–13,9 %), а найменшим – у відносностійкого сорту Слов’янка (0,5–0,85). Доведено, що при зберіганні урожаю найбільше перезараження бульб мокрою гниллю відбувалося при додаванні 5, 10 та 15 % інфікованого матеріалу сорту Тетерів та становило, відповідно, 9,3, 21,8 та 28,5 %. The paper gives the results of the spreading of wet bacterial rottenness on sorts with different resistance to disease. It has proved that spreading of sort Teteriv was 7,5–13,9 %. It been established that the highest dissemination of exciter of wet bacterial rottenness was in sort Teteriv depending to increasing 5, 10 and 15% infection material and it was 9,3, 21,8 and 28,5%. В результате изучения распространения мокрой бактериальной гнили на разных по устойчивости сортах картофеля установлено, что этот показатель был максимальным у сорта Тетерев (7,5–13,9 %), а минимальным – у относительно устойчивого сорта Славянка (0,5–0,8 %). Доказано, что при хранении урожая самое большое перезаражение клубней мокрой гнилью происходило при инфекционной нагрузке 5, 10 и 15 % у сорта Тетерев и составило 9,3, 21,8 и 28,5 % соответственно. |
URI: | http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/6004 |
Располагается в коллекциях: | 2009, № 2 (25)
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|