|
Institutional Repository of Polissia National University >
Періодичні видання >
Вісник ЖНАЕУ >
Архів >
2009, № 2 (25) >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/6007
|
Название: | Вплив обробки плодів абрикоса антиоксидантами на показники їх товарної якості при зберіганні |
Другие названия: | The effects of the technique of apricot fruit treatment on their product quality indices under storage Влияние способа обработки плодов абрикоса на показатели их товарного качества при хранении |
Авторы: | Безменнікова, В. М. Bezmennykova, V. Безменникова, В. М. |
Ключевые слова: | зберігання фруктів fruit storage хранения фруктов товарна якість commodity quality товарное качество хвороби абрикоса diseases of apricot болезни абрикоса |
Дата публикации: | 2009 |
Издатель: | Житомирський національний агроекологічний університет |
Библиографическое описание: | Безменнікова В. М. Вплив обробки плодів абрикоса антиоксидантами на показники їх товарної якості при зберіганні / В. М. Безменнікова // Вісник ЖНАЕУ. – 2009. – № 2 (25). – С. 301–306. |
Аннотация: | Встановлено, що найбільш ефективним способом обробки плодів абрикоса сортів Краснощокий і Мелітопольський пізній є обприскування їх розчином антиоксидантів на материнській рослині, яке дозволяє подовжити термін зберігання на 25 діб, порівняно з необробленими плодами, знизити природну втрату маси в 1,8 і 1,7 раза, зменшити в 2,3 і 2,7 раза відповідно абсолютний відхід і технічний брак за рахунок зниження ураження плодів мікробіологічними та фізіологічними хворобами. It has been established that spraying maternal plants with the antioxidant solution proved the most effective means of treating apricot fruits of Krasnoshchoky and Melitopolsky late cultivars. This makes it possible to prolong the term of storage up to 25 days (as compared to nontreated fruits) to lower their natural loss of weight by 1.8 and 1.7 times and to lower their natural waste and rejects by 2.3 and 2.7 times at the expense of lowering the fruit affection with microbiological and physiological diseases. Установлено, что наиболее эффективным способом обработки плодов абрикоса сортов Краснощокий и Мелитопольский поздний является опрыскивание их раствором антиоксидантов на материнском растении, что позволяет продлить срок хранения на 25 дней по сравнению с необработанными плодами, снизить природную убыль массы соответственно в 1,8 и 1,7 раза, снизить в 2,3 и 2,7 раза абсолютный отход и технический брак за счет снижения поражения плодов микробиологическими и физиологическими болезнями. |
URI: | http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/6007 |
Располагается в коллекциях: | 2009, № 2 (25)
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|