DSpace User Registration
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Періодичні видання >
Вісник ЖНАЕУ >
Архів >
2009, № 2 (25) >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/6032

Название: Основи створення плужних корпусів за вимогами агроумов Полісся
Другие названия: The principles of designing plow bodies for satisfying Polissya agroecological conditions
Основы создания плужных корпусов в соответствии с требованиями агроусловий Полесья
Авторы: Мерцедін, Г. Р.
Mertshedin, G.
Мерцедин, Г. Р.
Ключевые слова: оранка
plowing
вспашка
обробіток ґрунту
soil cultivation
обработка почвы
плужні корпуси
plow bodies
плужные корпуса
Issue Date: 2009
Издатель: Житомирський національний агроекологічний університет
Библиографическое описание: Мерцедін Г. Р. Основи створення плужних корпусів за вимогами агроумов Полісся / Г. Р. Мерцедін // Вісник ЖНАЕУ. – 2009. – № 2 (25). – С. 329–335.
Аннотация: Найбільш енерговитратним процесом у вирощуванні різних культур є основний обробіток ґрунту – оранка. Створення нових плужних поверхонь і нових перерізів борозни є дуже важливим питанням, яке сприятиме різкому покращенню якості обробки – зниженню матеріальних витрат.
Plowing as the basis soil cultivation is the most energy – consuming process in the field crop cultivation. The problem of designing new profiles is quite topical. The above problem contributes to a considerable increase in the quality of soil cultivation and to a decrease in material expenses.
Наиболее энергозатратным процессом в возделывании полевых культур является основная обработка почвы – пахота. Создание новых плужных поверхностей и новых профилей борозды – актуальный вопрос, способствующим резкому улучшению качества обработки – снижению материальных затрат.
URI: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/6032
Appears in Collections:2009, № 2 (25)

Files in This Item:

File Description SizeFormat
VZNAU_2009_2_329-335.pdf315,05 kBAdobe PDFView/Open
View Statistics

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2022 Polissia University