|
Institutional Repository of Polissia National University >
Періодичні видання >
Вісник ЖНАЕУ >
Архів >
2008, № 2 (23), т. 1 >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/6072
|
Название: | Хімічний склад яловичини, отриманої від тварин, які недогодовувалися та хворіли на туберкульоз |
Другие названия: | The chemical composition of beef obtained from animals which were underfed and those ill with tuberculosis Химический состав говядины, полученной от животных, которые недокармливались и больных на туберкулёз |
Авторы: | Власенко, В. В. Vlasenko, V. Власенко, І. Г. Vlasenko, I. Власенко, И. Г. Буравінський, В. П. Buravinsky, V. Буравинский, В. П. Березовський, І. В. Berezovsky, I. Березовский, И. В. |
Ключевые слова: | енергетична цінність energy value энергетическая ценность мінеральні елементи mineral elements минеральные элементы вода water |
Дата публикации: | 2008 |
Издатель: | Державний вищий навчальний заклад «Державний агроекологічний університет» |
Библиографическое описание: | Хімічний склад яловичини, отриманої від тварин, які недогодовувалися та хворіли на туберкульоз / В. В. Власенко, І. Г. Власенко, В. П. Буравінський, І. В. Березовський // Вісник ДАУ. – 2008. – № 2 (23), т. 1. – С. 78–83. |
Аннотация: | Вивчено вплив недостатньої годівлі та поганого утримання на показники якості м'яса від тварин, які позитивно реагують на туберкулін. Показано, що ураження великої рогатої худоби туберкульозом викликає певні зміни в хімічному складі м'яса. Це, перш за все, підвищення в м'ясі вологи на 8,6 % та зниження вмісту жиру на 7,81 % й відповідно зниження енергетичної цінності. Long-term non-balanced feeding of young cattle provokes the appearance of tuberculosis which makes experts reject animals and after proper processing and obtaining meat and bone flour use the slaughter produce for feeding grown-up animals. На протяжении долгого времени несбалансированное кормление молодняка крупного рогатого скота провоцирует появление у них туберкулеза, что вынуждает специалистов немедленно выбраковывать животных, а продукты убоя использовать, после надлежащей обработки и получения мясо-костной муки, в кормлении взрослых животных. |
URI: | http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/6072 |
Располагается в коллекциях: | 2008, № 2 (23), т. 1
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|