|
Institutional Repository of Polissia National University >
Періодичні видання >
Вісник ЖНАЕУ >
Архів >
2004, № 1 (12) >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/6637
|
Название: | Порівняльна оцінка енергетичної цінності їстівної частини туш бичків української чорно-рябої молочної породи при прив'язному та безприв'язному утриманні |
Другие названия: | The comparative estimation of energy value of the edible part of a carcass in the bulls of black-and-white dairy breed under zoose and stable keeping Сравнительная оценка энергетической ценности съедобной части туш бычков украинской чёрно-пёстрой молочной породы при привязном и беспривязном содержании |
Авторы: | Ліцький, В. О. Litsky, V. Лицкий, В. О. |
Ключевые слова: | жива маса live weight живая масса виробництво яловичини production of beef производство говядины умови утримання housing conditions условия содержания |
Дата публикации: | 2004 |
Издатель: | Державний агроекологічний університет |
Библиографическое описание: | Ліцький В. О. Порівняльна оцінка енергетичної цінності їстівної частини туш бичків української чорно-рябої молочної породи при прив'язному та безприв'язному утриманні / В. О. Ліцький // Вісник ДАУ. – 2004. – № 1 (12). – С. 367–370. |
Аннотация: | Доведено, що енергетична цінність їстівної частини туш вибракуваних бичків, що відстають у рості, української чорно-рябої молочної породи, яких утримували безприв'язно в груповій клітці від 1 до 18-місячного віку в порівнянні з прив'язним була меншою на 10,2 %, а від кращих за живою масою бичків більша на 2,5 %, в тому числі білку в м'якоті було більше відповідно на 20,0 і 30,4 %, щодо виходу жиру перевага була на боці прив'язного утримання. The article proves that energy value of the edible part of the culled bulls carcasses of the Ukrainian black-and-white dairy breed lagging in growth, which were kept loosely in the group stable from to 18 months age in comparison with the stable keeping was less by 10,2 % and from the more by 2,5 % including protein in blesh relatively higher by 20 and 30,4 %, the yield of fat was higher under the stable keeping. Доказано, что энергетическая ценность съедобной части туш выбракованых бычков украинской чёрно-пёстрой молочной породы отстающих в росте, которых содержали беспривязно в групповой клетке от 1 до 18-месячного возраста сравнительно с привязным была меньше на 10,2 %, а от лучших по живой массе бычков больше на 2,5 %, в том числе белка в мякоти соответственно больше на 20,0 и 30,4 %, а по выходу жира преимущество было на стороне привязного удержания. |
URI: | http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/6637 |
Располагается в коллекциях: | 2004, № 1 (12)
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|