DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Періодичні видання >
Вісник ЖНАЕУ >
Архів >
2004, № 1 (12) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/6637

Название: Порівняльна оцінка енергетичної цінності їстівної частини туш бичків української чорно-рябої молочної породи при прив'язному та безприв'язному утриманні
Другие названия: The comparative estimation of energy value of the edible part of a carcass in the bulls of black-and-white dairy breed under zoose and stable keeping
Сравнительная оценка энергетической ценности съедобной части туш бычков украинской чёрно-пёстрой молочной породы при привязном и беспривязном содержании
Авторы: Ліцький, В. О.
Litsky, V.
Лицкий, В. О.
Ключевые слова: жива маса
live weight
живая масса
виробництво яловичини
production of beef
производство говядины
умови утримання
housing conditions
условия содержания
Дата публикации: 2004
Издатель: Державний агроекологічний університет
Библиографическое описание: Ліцький В. О. Порівняльна оцінка енергетичної цінності їстівної частини туш бичків української чорно-рябої молочної породи при прив'язному та безприв'язному утриманні / В. О. Ліцький // Вісник ДАУ. – 2004. – № 1 (12). – С. 367–370.
Аннотация: Доведено, що енергетична цінність їстівної частини туш вибракуваних бичків, що відстають у рості, української чорно-рябої молочної породи, яких утримували безприв'язно в груповій клітці від 1 до 18-місячного віку в порівнянні з прив'язним була меншою на 10,2 %, а від кращих за живою масою бичків більша на 2,5 %, в тому числі білку в м'якоті було більше відповідно на 20,0 і 30,4 %, щодо виходу жиру перевага була на боці прив'язного утримання.
The article proves that energy value of the edible part of the culled bulls carcasses of the Ukrainian black-and-white dairy breed lagging in growth, which were kept loosely in the group stable from to 18 months age in comparison with the stable keeping was less by 10,2 % and from the more by 2,5 % including protein in blesh relatively higher by 20 and 30,4 %, the yield of fat was higher under the stable keeping.
Доказано, что энергетическая ценность съедобной части туш выбракованых бычков украинской чёрно-пёстрой молочной породы отстающих в росте, которых содержали беспривязно в групповой клетке от 1 до 18-месячного возраста сравнительно с привязным была меньше на 10,2 %, а от лучших по живой массе бычков больше на 2,5 %, в том числе белка в мякоти соответственно больше на 20,0 и 30,4 %, а по выходу жира преимущество было на стороне привязного удержания.
URI: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/6637
Располагается в коллекциях:2004, № 1 (12)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
VDAU_2004_1_367-370.pdf251,78 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет