DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Інститути, факультети та підрозділи університету >
Факультети >
Інформаційних технологій, обліку та фінансів >
Кафедра бухгалтерського обліку, оподаткування та аудиту >
Статті >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/7660

Название: Особливості обліку доходів працівників в сфері громадського харчування
Другие названия: Особенности учета доходов работников в сфере общественного питания
Features of incomes accounting of workers in the sphere of public food consumption
Авторы: Прібиткова, О. В.
Прибыткова, Е. В.
Pribytkova, O.
Ключевые слова: облік
учет
аccounting
оплата праці
оплата труда
pay
доходи працівників
доходы работников
income of workers
громадське харчування
общественное питание
catering
тарифна сітка
тарифная сетка
tariff
системи оплати праці
системы оплаты труда
pay systems
Дата публикации: 2017
Издатель: Житомирський національний агроекологічний університет; Рута
Библиографическое описание: Прібиткова О. В. Особливості обліку доходів працівників в сфері громадського харчування / О. В. Прібиткова // Облік, аналіз і контроль в умовах сучасних концепцій управління економічним потенціалом і ринковою вартістю підприємства : зб. наук. пр. / ЖНАЕУ. – 2017. – Т. ІV, ч. ІІ. – C. 72–75.
Аннотация: В статті визначено зміст доходів працівників, окреслено основні передумови раціональної організації їх обліку. Зокрема доведено необхідність врахування особливостей галузі громадського харчування при побудові облікової системи відповідно до потреб управління. Під час дослідження були використані загальнонаукові методи дослідження: індукції, дедукції, діалектичний метод пізнання, а також деякі методи бухгалтерського обліку до яких належать: документування, бухгалтерські рахунки, подвійний запис, бухгалтерський баланс та звітність. Розглянуто особливості структури оплати праці в підприємствах громадського харчування. Визначено, що доцільним є використання тарифної сітки за для диференціації доходів працівників. Це дасть змогу проявити в повній мірі стимулюючу функцію доходів працівників.
В статье определено содержание доходов работников, определены основные предпосылки рациональной организации их учета. В частности доказана необходимость учета особенностей отрасли общественного питания при построении учетной системы в соответствии с потребностями управления. В ходе исследования были использованы общенаучные методы исследования: индукции, дедукции, диалектический метод познания, а также некоторые методы бухгалтерского учета к которым относятся: документирование, бухгалтерские счета, двойная запись, бухгалтерский баланс и отчетность. Рассмотрены особенности структуры оплаты труда на предприятиях общественного питания. Определено, что целесообразным является использование тарифной сетки по дифференциации доходов работников. Это позволит проявить в полной мере стимулирующую функцию доходов работников.
In the article the meaning income workers, outlines the basic premise of rational organization of accounting. In particular the necessity of taking into account characteristics of the food service industry in the construction of the accounting system to meet the needs of management. During the study used general scientific methods: induction, deduction, dialectic method of knowledge, as well as some accounting methods including: documentation, accounting records, double entry, balance sheet and statements. The features of the structure of remuneration in enterprises romadskoho food. Determined that it is appropriate to use tariff for differentiating income workers. This will help to show the full income workers catalytic function.
URI: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/7660
ISBN: 978-617-581-210-5
Располагается в коллекциях:Статті
Статті

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
OAIKVUSK_2017_4-2_72-75.PDF172,14 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет