|
Institutional Repository of Polissia National University >
Інститути, факультети та підрозділи університету >
Факультети >
Інженерії та енергетики >
Кафедра агроінженерії та технічного сервісу >
Матеріали конференцій >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/7737
|
Название: | Вплив технологічних процесів на травмування і якість насіння |
Другие названия: | Влияние технологических процессов на травмирование и качество семян Influence of process at injury and quality seeds |
Авторы: | Дерев'янко, Д. А. Деревянко, Д. А. Derevjanko, D. Сукманюк, О. М. Сукманюк, Е. Н. Sukmaniuk, E. |
Ключевые слова: | насіння семена seeds травмування травмирование damaging вібрація вибрация vibration |
Дата публикации: | 2017 |
Издатель: | Укрекобіокон |
Библиографическое описание: | Дерев'янко Д. А. Вплив технологічних процесів на травмування і якість насіння / Д. А. Дерев'янко, О. М. Сукманюк // Практика і теорія ефективного використання земельних ресурсів Полісся : зб. ст. Всеукр. наук.-практ. конф., 22–23 лют. 2017 р. – Житомир : Укрекобіокон, 2017. – С. 36–39. |
Аннотация: | В роботі розглянуто технологічний процес підсушування насіння, який розпочинається з нижнього шару, куди надходить нагріте повітря, яке швидко насичується вологою від зернівок. Чим вище розміщені шари насіння, тим менше в них проходить підсушування, що буде основною причиною нерівномірної якості протягом певного часу і може викликати утворення тріщин, травмування та погіршення показників якості. В работе рассмотрено технологический процесс подсушивания семян, который начинается с нижнего слоя, куда поступает нагретый воздух, быстро насыщается влагой от зерновых. Чем выше расположены слои семян, тем меньше в них проходит подсушивание, что будет основной причиной неравномерного качества в течение определенного времени и может вызвать образование трещин, травм и ухудшения показателей качества. The article depicts the process begins with the lower seed layer drying, that receives heated air, which quickly saturated with moisture from caryopsides layer thus dried seeds. The higher seeds layers are, the less they can be dried them that will be the main uneven quality cause over time and can cause cracking, injury and quality worsening. |
URI: | http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/7737 |
Располагается в коллекциях: | Матеріали конференцій
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|