|
Institutional Repository of Polissia National University >
Інститути, факультети та підрозділи університету >
Факультети >
Агрономічний >
Кафедра захисту рослин >
Матеріали конференцій >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/8279
|
Название: | Найпоширеніші грибні хвороби проса в Лісостепу України |
Другие названия: | The most common fungal disease of proso millet in Forest-Steppe of Ukraine |
Авторы: | Столяр, С. Г. Stoliar, S. Ключевич, М. М. Klyuchevich, M. |
Ключевые слова: | просо proso millet хвороби diseases збудники хвороб pathogens of diseases |
Дата публикации: | 2014 |
Издатель: | Уманський національний університет садівництва |
Библиографическое описание: | Столяр С. Г. Найпоширеніші грибні хвороби проса в Лісостепу України / С. Г. Столяр, М. М. Ключевич // Матеріали Всеук. наук. конф. молодих учених, присвяч. 170-й річниці від дня засн. Уман. нац. ун-ту садівництва, 11–12 берез. 2014 р. – К. : НІЧЛАВА, 2014. – С. 84–85. |
Аннотация: | Найважливішою складовою агропромислового комплексу є зернова галузь, що визначає основу економічної безпеки країни. Провідне місце в структурі аграрного сектору економіки України займає зернове виробництво. Просо – найбільш поширена та цінна зернокуруп'яна культура, яка має чи не найбільший потенціал урожайності. Це важлива продовольча культура, яка цінна за своїми харчовими і кормовими властивостями, різностороння за використанням. Однією з головних причин зниження урожайності проса є втрати від ураження рослин збудниками хвороб. Встановлено, найпоширенішими є збудники, які викликають у рослин хвороби: сажку (розвиток якої становив в межах 2-8 %), буру плямистість (8-12 %), кореневі гнилі (4-8 %) та інші. Одними з основних заходів захисту проса від хвороб є дотримання вимог зональної технології вирощування (обробіток ґрунту, система удобрення, строки сівби і норми висіву насіння), використання стійких до хвороб сортів, своєчасне застосування засобів захисту тощо. The most important component of the agro-industrial complex is the grain industry, which defines the basis of economic security of the country. Leading place in the agrarian structure the Ukrainian economy is engaged in grain production. Proso millet is the most widespread and valuable grain corn culture that has almost the greatest potential of productivity. This is an important food culture that is valuable in its nutritional and fodder properties, versatile in use. One of the main reasons for reducing the yield of millet is the loss from plant damage by pathogens. The most common are the pathogens that cause plant diseases: smuth (the development of which was in the range of 2-8%), brown spot (8-12%), root rot (4-8%), and others. One of the main measures for the protection of millet from diseases is compliance with the requirements of the zonal cultivation technology (soil cultivation, fertilizer system, sowing times and seed sowing rates), the use of varieties resistant to diseases, the timely application of remedies, etc. |
URI: | http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/8279 |
Располагается в коллекциях: | Матеріали конференцій
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|