Institutional Repository of Polissia National University >
Інститути, факультети та підрозділи університету >
Факультети >
Агрономічний >
Кафедра захисту рослин >
Матеріали конференцій >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/8301
|
Название: | Просо – цінна круп’яна культура |
Другие названия: | Proso millet is a valuable cereal crop |
Авторы: | Ключевич, М. М. Klyuchevich, M. Столяр, С. Г. Stoliar, S. |
Ключевые слова: | просо proso millet хвороби diseases методи захисту methods of protection |
Дата публикации: | 2013 |
Издатель: | Національна академія аграрних наук України; Південно-степовий науково-інноваційний центр; Інститут рису |
Библиографическое описание: | Ключевич М. М. Просо – цінна круп’яна культура / М. М. Ключевич, С. Г. Столяр // Перспективи розвитку рослинницької галузі в сучасних економічних умовах : зб. тез Міжнар. наук.-практ. конф. присвяч. 50-й річниці від початку розвитку рисівництва в Україні, 6–8 серп. 2013 р. – Скадовськ : Інститут рису НААН, 2013. – С. 113–114. |
Аннотация: | Зернокруп’яне виробництво є однією з найважливіших сфер зернового господарства України, тому що крупи – одні з основних продуктів харчування для більшості населення. Найпоширенішою і цінною круп’яною культурою в Україні є просо. Яке використовується практично у всіх галузях господарства. Це високоприбуткова культура. Однак останніми роками значно знизилась її урожайність. Основними причинами є поширення у посівах збудників хвороб. Встановлено, що втрати врожаю можуть коливатися від 15 до 30 %, а за епіфітотійного розвитку до 50 % і більше. Відтак, актуальним є обґрунтування заходів зменшення розвитку патогенів у посівах проса. Cereal production is one of the most important areas of the grain economy of Ukraine, since cereals are one of the main food products for the majority of the population. Proso millet is the most common and valuable cereals in Ukraine. Which is used in practically all branches of the economy. This is a highly profitable culture. However, in recent years, its yield has decreased significantly. The main causes are the spread of disease agents in crops. It has been established that crop losses can range from 15 to 30%, and for epiphytotic development up to 50% or more. Therefore, the substantiation of measures to reduce the development of pathogens in millet crops is relevant. |
URI: | http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/8301 |
Располагается в коллекциях: | Матеріали конференцій
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|