Institutional Repository of Polissia National University >
Періодичні видання >
Вісник ЖНАЕУ >
Архів >
2014, № 1 (39), т. 1 >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/849
|
Название: | Кислотність вмістимого кишківника свиней при згодовуванні бактеріальних препаратів |
Другие названия: | The intestine contents acidity in pigs fed on bacterial preparations |
Авторы: | Кучерявий, В. П. Kucheriavyi, V. |
Ключевые слова: | пробіотики probiotiks шлунок stomach кишківник intestines кислотність acidity згодовування feeding молодняк young pigs свині pigs |
Дата публикации: | 2014 |
Издатель: | Житомирський національний агроекологічний університет |
Библиографическое описание: | Кучерявий В. П. Кислотність вмістимого кишківника свиней при згодовуванні бактеріальних препаратів / В. П. Кучерявий // Вісник ЖНАЕУ. – 2014. – № 1 (39), т. 1. – С. 162-167. |
Аннотация: | Встановлено, що живі мікроорганізми, які входять до складу про біотичних препаратів, за рахунок своїх метаболітів здатні змінювати рН середовища, пригнічувати ріст і розвиток патогенних і умовно-патогенних мікроорганізмів. Таким чином, згодовування молодняку свиней бактеріальних препаратів лактину К–10 та лактоміну впливає на зниження показника рН хімусу дванадцятипалої кишки, лактин К–1 з ферментним препаратом мацеразою підвищує показник рН вмістимого ободової кишки. В інших складових частинах кишківника, згодовування препаратів не викликає вірогідних змін показника рН їх вмісту. |
Описание: | It has been stated that living microorganisms of the probiotik preparations are able to decrease the growth and development of pathogenous and conditionallypathogenous microorganisms due to their metabolites. With view of the above, feeding piglets on bacterial preparations such as laktyn K-10 and lactomin effects the decrease of pH indices in duodenum chyme and laktyn K-1 with enzyme preparation matseriza increase pH index of colon contents. Feeding of these preparations doesn’t cause any possible changes in pH indices in other intestine parts. |
URI: | http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/849 |
Располагается в коллекциях: | 2014, № 1 (39), т. 1
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|