|
Institutional Repository of Polissia National University >
Інститути, факультети та підрозділи університету >
Факультети >
Агрономічний >
Кафедра захисту рослин >
Статті >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/8591
|
Название: | Вплив кагатного зберігання топінамбура на вміст полісахаридів та ураження бульб хворобами в умовах Полісся України |
Другие названия: | Влияние кагатного хранения топинамбура на содержание полисахаридов и поражение клубней болезнями в условиях Полесья Украины Influence of capactive storage of topinambur on polysaccharid content and damage of clubs in diseases in the field of Polesie of Ukraine |
Авторы: | Положенець, В. М. Положенец, В. М. Polezhenets, V. Немерицька, Л. В. Немерицкая, Л. В. Nemeritskaya, L. Беганов, В. Р. Beganov, V. Журавська, І. А. Журавская, И. А. Zhuravskaya, I. |
Ключевые слова: | топінамбур топинамбур Jerusalem artichoke зберігання хранение storage кагати кагаты kagats поживні речовини питательные вещества nutrients ураження хворобами поражение болезнями disease |
Дата публикации: | 2017 |
Издатель: | Національний університет біоресурсів і природокористування України |
Библиографическое описание: | Вплив кагатного зберігання топінамбура на вміст полісахаридів та ураження бульб хворобами в умовах Полісся України / В. М. Положенець, Л. В. Немерицька, В. Р. Беганов, І. А. Журавська // Наук. вісн. Нац. ун-ту біоресурсів і природокористування України. Сер. Біологія, біотехнологія, екологія. – 2017. – Вип. 270. – С. 194–199. |
Аннотация: | Обґрунтовано доцільність зберігання топінамбура в земляних кагатах та рекомендовано застосування цієї технології. Перед закладанням на зберігання бульби ретельно перемішують із вологим піском у співвідношенні 1:1 і накривають ґрунтовим шаром завтовшки 15-20 см. Внаслідок надземного зберігання бульбоплодів за температури вище ніж 10 °С спостерігається їх підсихання, що пов’язано із втратою води, полісахаридів і ураженням мікозами, бактеріозами. Обосновано и рекомендовано технологии хранения топинамбура в земляных кагатах. Перед закладкой на хранение клубни тщательно перемешивают с влажным песком в соотношении 1:1 и накрывают почвенным слоем толщиной 15-20 см. В результате надземного хранения клубнеплодов при температуре выше 10 °С наблюдается их подсыхание, что связано с потерей воды, полисахаридов и поражением микозами, бактериозами. The technology of storing Jerusalem artichoke in earth clays is substantiated and recommended. Before storing for storage, the tubers are thoroughly mixed with moist sand at a ratio of 1:1 and covered with a 15-20 cm thick soil layer. As a result of aboveground storage of tubers at a temperature above 10 °C, their drying is observed, which is related to water loss, polysaccharides and mycosis, bacteriosis. |
URI: | http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/8591 |
ISSN: | 2307-9320 |
Располагается в коллекциях: | Статті
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|